“Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz”

“Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz”

ABONE OL
00:03 - 28/08/2022 00:03
“Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, sanatçı Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Amerika’nın Sesi’ne gönderdiği açıklamada, bakanlık ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Sanatçı Gülşen Çolakoğlu’nun imam hatiplilerle ilgili sarf ettiği sözlerin ardından hakkında tutuklama kararı verilmesi ve cezaevine konulmasına ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da tepki geldi.

Amerika’nın Sesi’ne gönderdiği açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı ifade özgürlüğü vurgusu yaptı. Açıklamada “Bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici bulunan ifadeler içerse bile, ifade özgürlüğünü kullanma hakkı demokrasiyi güçlendirir ve korunmak zorundadır” denildi.

Bakanlık “ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı sansür, ceza davaları ve diğer adli taciz yollarının yaygın biçimde kullanılmasından endişe duymaya devam etmektedir. Türkiye’yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve güvence altına almaya davet ediyoruz” denildi.

Bakanlık açıklamasında LGBTQI+ üyesi kişilerin haklarına da saygı gösterilmesi hatırlatması yapılırken ayrımcılığa karşı çıkıldığı notu da düşüldü.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’yi İfade Özgürlüğüne Saygıya Davet Ediyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (3)
  • Mert

    —-https://www.youtube.com/watch?v=j5P1TRlINic—-

    İşte bu Türkiye gerçeği. Yahu bu kitapsız AKP gerçekten inançlı Dindar, imanlı birileri olsalardı, bunlar hiç hırsız, yalan, talan, kul hakkı yiyen, BeytülMala el uzatanlar olurmuydu. Bunlar gerçekten dindar birileri ise, bende sapına kadar dinsiz, imansız Allah’sız biriyim.

    Kaldı ki Allah şu ayette; Zincirleri kırın, boyundurukları çözün, köleleri azad edin derken, Hz. Yusuf (as)’ın nasıl Zeliha tarafından, kocasına Mısır Azizine baskı yaparak zindana attırdı ise, aradan geçen 4000 Yıl sonra günümüzde yaşayan Firavun da insanları zindana atıyor.

    Fakat o, sarp yokuşu aşamadı. O sarp yokuş nedir bilir misin? Köle azat etmek veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut aç açık bir yoksulu doyurmaktır. (Beled 90:11-16).

    Allah biz kulları için, Bir boynu (kölelik zincirinden) çözmek, (Beled 90:13) emrederken.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    İşte bu Türkiye gerçeği. Yahu bu kitapsız AKP de gerçekten bir inanç, din, iman olsaydı, bunlar hırsız, yalan, talan, kul hakkı yiyenler olmazdı. Bunlar gerçekten dindar birileri ise, bende sapına kadar dinsiz, imansız Allah’sız biriyim.

    Kaldı ki Allah şu ayette; Zincirleri kırın, boyundurukları çözün, köleleri azad edin derken, Firavun, Hz. Yusuf (as)’ın nasıl Zeliha tarafından zindana atıldı ise, insanları zindana atıyor.

    Fakat o, sarp yokuşu aşamadı. O sarp yokuş nedir bilir misin? Köle azat etmek veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut aç açık bir yoksulu doyurmaktır. (Beled 90:11-16).

    Bir boynu (kölelik zincirinden) çözmek, (Beled 90:13) derken.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • cihan sazak

    o zaman öbür kisilerin özgürlü nerde kaldi. bu her taraf icin gecerli .sevmesek bile sayginligmizi korumamiz lazim .ama amerkada sorgu yapmadan polisler sokakda
    vuruyorlar

    Yanıtla
    +0
    -0