Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu 

Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu 

ABONE OL
14:54 - 26/12/2020 14:54
Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pazartesi günü itibariyle Türkiye’ye giriş yapan tüm yolcuların son 72 saat içinde Corona virüsü testi yaptırmış ve negatif sonuç almış olmaları gerekeceğini söyledi.

Koca ayrıca Pfizer ve BioNTech’in ortak geliştirdiği aşı için Türkiye’nin anlaşma imzaladığını belirtti. Koca’nın aktardığına göre, Pfizer-BioNTech ile yapılan anlaşma çerçevesinde bu yıl sonuna kadar 550 bin, 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar da 4 milyon 500 bin doz aşı tedarik edilecek.

Koca yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’ye hava yoluyla seyahat planı olanların, PCR (Polymerase Chain Reaction) testi olarak adlandırılan Corona virüsü testinin negatif sonuçlarını uçağa binmeden önce göstermeleri gerekeceğini belirtti.

Koca açıklamasında, “28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava ile 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamalara göre ayrıca İngiltere, Güney Afrika ve Danimarka’dan Türkiye’ye gelenler ülkeye giriş yapmalarını takiben karantinaya alınacak, ülkeden çıkış yapanlara da Corona testi uygulanacak.

Koca Pfizer-BioNTech aşısının tedariğiyle ilgili olarak da Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550 bin dozdur. Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da Ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” ifadelerine yer verdi.

VOA tarafından geçilen Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’ye Seyahat Edenlere PCR Testi Zorunluluğu  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.