Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor

Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor

ABONE OL
23:43 - 13/07/2022 23:43
Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de şair Can Yücel’in şiirleriyle ve Knidos antik kentiyle tanınmış Datça yarımadasındaki orman yangını doğada ciddi tahribata yol açarken, alevler yerleşim yerlerine ulaştı.

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi Kocadağ mevkiinde orman yangını çıktı. Yangının çıkış noktası bölgedeki askeri radar üssü altındaki orman arazisi olarak açıklandı. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatılırken, denizden su alan yangın söndürme helikopterleri ve iki uçakla müdahalede bulunulduğu bilgisi aktarıldı.

Muğla Belediye Başkanlığı’nca verilen bilgilere göre; yangın rüzgar nedeniyle hızla ilerliyor. Rüzgar hızı saatte 47 kilometre olarak belirtilirken; saat 17.30 itibariyle Datça yarımadasındaki 75 hektarlık alan yandı. Mesudiye Köyü’nün belirli yerlerinde evler tahliye edilirken, plajlar da boşaltıldı.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilk açıklamasında, tek noktadan yayılan yangının yerleşim alanının dışındaki geniş ormanlık alana sıçraması durumunda, Marmaris yangınını geçeceğini ifade etti.

Bu arada Muğla’daki kolluk kuvvetleri de Datça’daki orman yangınına müdahalede bulunuyor.

AKP’li Tiryaki: “7 uçak ve 14 helikopterle müdahale ediyoruz”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ise, “Datça Mesudiye’de 12:21’de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12:35’de yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD’tan yapılan açıklamada ise, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından 8 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 11 iş makinesi ve 520 personel ile yürütülmektedir. AFAD ve Valilik koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü’nden 1 helikopter ve 3 TOMA ile Muğla Büyükşehir Belediyesi 5 otobüs ve 3 iş makinası, Marmaris Belediyesi’nden 2 tanker çalışmalara destek vermektedir. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 3 helikopter, Aydın ilinden 5 su tankeri,Denizli ilinden 3 su tankeri, Manisa ilinden 5 su tankeri ve olay bölgesine sevk edilmiştir” denildi. Tahliyeler konusunda ise “olay bölgesinde 5 ev, 15 kişi ve 5 hayvan tedbir amaçlı tahliye edildi” bilgisi aktarıldı.

VOA tarafından geçilen Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’nin Turizm Yarımadası Datça Yanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.