“Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü”

“Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü”

ABONE OL
22:12 - 20/07/2022 22:12
“Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’nin Irak’ın sınır kenti Zaho’ya düzenlediği bombardımanda turistlerin hedef olduğu iddia edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ölü sayısını 9, yaralı sayısını 22 olarak verirken, uluslararası haber ajansları da olayda 8 turistin hayatını kaybettiği, 20’nin üzerinde yaralı olduğunu bildirdi.

IKBY’nin açıklamasında, saldırıda Arap turistlerin tatil yaptığı bölgenin hedef olduğu belirtildi. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Reuters haber ajansı da Irak devlet medyasına dayandırdığı haberinde iddiaya yer verdi. Reuters, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinin Zaho kentine roket saldırısında 8 sivilin öldüğünü, 23 de yaralının olduğunu belirtti.

Associated Press haber ajansı da Kürt yetkililer ve Irak ordusuna dayandırdığı haberinde Türkiye’nin hava saldırısının Irak’ın kuzeyindeki Zaho bölgesinde sekiz turistin ölümüne, 20 kişinin de yaralanmasına neden olduğunu yazdı.

Bölgenin Belediye Başkanı Muşir Muhammed AP’ye yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin hepsinin Irak vatandaşı olduğunu bildirdi.

Yüzlerce Iraklı turistin yaz aylarında sıcaklıklar artınca daha serin olan kuzeydeki Kürt bölgesine geldikleri belirtilen haberde, Zaho’da turistlerin gittiği bölgenin Türkiye’nin askeri üslerinin yakınında olduğu belirtildi.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi bölgeye Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin liderliğinde bir heyet gönderdi.

AP haberinde Türkiye’nin sık sık kuzey Irak’a, PKK’ya karşı operasyonlarını desteklemek amacıyla hava saldırıları düzenlediğini ve komandolar gönderdiğini bildirdi.

AP’ye konuşan yetkililere göre olay Türkiye’nin bölgede turistlerin ölümüne neden olan ilk saldırısı oldu.

Nisan ayında Türkiye son olarak kuzey Irak’ın bazı bölgelerine Pençe-Kilit Operasyonu’nu düzenlemişti. Operasyon, kuzey Irak’ın dağlık bölgelerinde konuşlanan PKK ile mücadele etmek için 2019’da başlatılan bir dizi sınır ötesi operasyonun parçasıydı.

Ankara Bağdat’a, Türkiye, ABD ve AB’nin terör listesindeki PKK unsurlarını kuzey bölgelerinden ayıklaması için baskı yapıyor. Irak ise Türkiye’nin saldırılarının egemenliğini ihlal ettiğini belirtiyor.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’nin Irak’ta Hava Saldırısında Turistler Öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.