Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX

Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX

ABONE OL
11:58 - 21/10/2020 11:58
Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğal kaynak arama faaliyetleri nedeniyle yaşanan gerilim devam ederken Türkiye, yeni bir NAVTEX daha yayımladı.

Türkiye’nin bu kez yayımladığı NAVTEX’te 1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması’na göre Ege Denizi’ndeki Bozbaba, Semadirek ve Limni adalarının gayri askeri statüsünün ihlal edildiği duyuruldu.

İki ayrı mesaj olarak yayımlanan NAVTEX’lerden Bozbaba ile ilgili olanın 23 Ekim, Semadirek ve Limni adaları için olanın da 21 Ekim’e kadar geçerli olduğu mesajı verildi.

Gayri askeri statünün ihlal edilmesi Yunanistan’ın bu adaları anlaşma kurallarına rağmen silahlandırması olarak yorumlanıyor.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Lozan Anlaşması İhlali Uyarısıyla NAVTEX haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.