Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama

Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama

ABONE OL
14:51 - 24/12/2021 14:51
Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, Libya’da seçimlerin ertelenmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, Libya’da seçimlerin önemli bir dönüm noktası olduğu ve desteklendiği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Libya’nın birlik ve bütünlüğünün sağlanması bakımından seçimlerin adil, muteber ve bağımsız biçimde yapılması, seçim sonuçlarının Libya’daki tüm kesimler tarafından tanınması ve seçilecek yönetimin ülkenin tamamında yetkilerini kullanabilmesi önem arzetmektedir.

Libya’da ateşkesin ve sükunetin tesisinde, siyasi sürecin ilerletilmesinde kilit rol oynayan Türkiye, seçimlerin Libya Siyasi Anlaşması uyarınca ilgili tüm kurumların mutabakatıyla mümkün olan en geniş uzlaşıyla belirlenmiş, sağlıklı bir yasal zemin temelinde gerçekleştirilmesini başından beri savunagelmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye’nin Libya’yla işbirliğine devam edeceği vurgulandı. Bakanlık açıklamasında “Libya ile köklü tarihi ve komşuluk bağlarına sahip bulunan Türkiye, bu önemli süreçte dost ve kardeş Libya’ya ve herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm Libya halkına desteğini sürdürecek, BM kolaylaştırıcılığında, Libyalıların öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülen siyasi sürece katkı sunmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den Libya Seçimleriyle İlgili Açıklama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.