Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi

Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi

ABONE OL
22:09 - 23/07/2022 22:09
Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Göteborg’ta PKK terör örgütü yandaşları tarafından yapılan propagandaların ardından Türk Dışişleri Bakanlığı, İsveç Maslahatgüzarı’nı bakanlığa çağırdı. Maslahatgüzar’a Türkiye’nin tepkisi iletildi.

Türkiye’nin İsveç’e güçlü şekilde tepki gösterdiği ifade edildi. Diplomatik kaynaklar “İsveç’in Göteborg şehrinde PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 21 Temmuz günü gerçekleştirilen terör propagandasının öğrenilmesi üzerine İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırılmış, ayrıca Stokholm’de İsveç makamları nezdinde girişimde bulunularak, kuvvetli tepkimiz iletilmiştir.Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli yasal ve adli tedbirlerin alınması ve Üçlü Muhtıra’da kayda geçirilen taahhütler ışığında somut adımların atılması yönündeki beklentilerimiz vurgulanmıştır” değerlendirmesini yaptı.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunun ardından Türkiye, bu ülkelerin PKK/PYD/YPG ilişkisini gerekçe göstererek üyeliklerine karşı çıkmış daha sonra imzalanan mutabakat neticesinde üyeliklerine onay vermişti. İspanya’nın başkenti Madrid’te yapılan NATO zirvesinde Türkiye’nin endişelerinin giderilmesine yönelik mutabakat imzalanmıştı.

VOA tarafından geçilen Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’den İsveç’e PKK Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.