Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor

Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor

ABONE OL
22:19 - 15/01/2024 22:19
Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye, Irak’ın kuzeyinde “Pençe–Kilit Harekatı” kapsamında 12 Ocak’ta görevli 9 askerin ölümü nedeniyle terörle mücadelede eksiklikler olup olmadığını ve kış mevsimi şartlarını tartışıyor.

Aralık ayının son haftasında Irak’ın kuzeyinde 12 askerin ölümünün ardından yeniden can kaybı olması, başta CHP olmak üzere toplumsal muhalefet kesimlerince, iktidardaki AK Parti hükümetinin politikalarıyla ilgili soru işaretlerini gündeme taşıdı.

Haftasonunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da güvenlik zirvesi toplantısında durum değerlendirmesi yapmıştı.

TBMM Genel Kurulu’nda da Salı günü terörle mücadeleye ilişkin bilgi verileceği açıklandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki gelişmelere ilişkin bilgilendirmede bulunacağı aktarıldı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bakanlarca TBMM Genel Kurulu’nda kapalı oturumda mı, açık oturumda mı bilgilendirme yapılacağı yönündeki soru üzerine, henüz kamuoyuna kapalı olması yönünde değerlendirme yapılmadığını söyledi. Güler, kamuoyuyla da paylaşılacak hususlar olduğunu kaydetti.

Salı günü saat 15.00’te toplanacak TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet cephesi temsilcilerinin, Irak’ın kuzeyinde kış şartları göz önüne alındığında, asker ölümlerinde herhangi bir yönetim yanlışlığı, eksikliği olup olmadığını tartışmaya açması bekleniyor.

CHP kış şartlarında eksiklikler ihtimalini sorguluyor

CHP yönetimi, “20 aydır süren Pençe–Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir? Bölgede teröristlerin faaliyetlerine ilişkin istihbarat temininde zafiyet var mıdır? Teröristlerin saldırıları, üs bölgelerinin mevsimsel koşullara karşı yeterli korumaya ve gerekli tahkimata sahip olmaması sebebiyle mi önlenemiyor? İnsansız hava araçlarının mevsimsel koşullar nedeniyle uçamadığı durumlarda gözetleme zafiyetini giderecek ilave tedbirler alınıyor mu? Üs bölgelerinin termal kamera vb. gözetleme sistemleri nicelik ve nitelik olarak yeterli mi? Yetersizse neden hızla giderilmiyor? Özellikle ‘altın saat’ olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi müdahale için imkân ve kabiliyetler yeterli mi? Askeri sağlık sisteminin ilga edilmesinin bu zafiyetteki payı nedir?” sorularına yanıt talep ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen sefer olduğu gibi TBMM’de siyasi partilerin “kınama mesajı” ile yetinmemesi gerektiğini belirtti; iktidarın parlamento ve halka, terörle mücadelede neler olduğuna ilişkin bilgi vermesini istedi. Özel, haftasonunda Milli Güvenlik Kurulu ve Dış Politika Danışma Kurulu’yla toplantılar da yaptı.

CHP lideri Özel, Milli Güvenlik Kurulu’nda, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, Murat Bakan ve İlhan Uzgel, Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile süreci değerlendirdi.

Özel daha sonra, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve CHP’nin TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü İstanbul Milletvekili Namık Tan eşliğinde eski genel başkanlar Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile önceki dönem genel başkan yardımcıları Osman Korutürk, Faruk Loğoğlu, Onur Öymen, önceki dönem milletvekilleri Hüseyin Pazarcı ve Rıza Türmen’in katılımıyla Dış Politika Kurulu’nu topladı.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de muhalefet terörle mücadelede eksiklikleri sorguluyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.