DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Türkiye’de konut alan yabancılar ülkelerine dönmek istemiyor

Türkiye’de konut alan yabancılar ülkelerine dönmek istemiyor

ABONE OL
18:31 - 22/11/2020 18:31
Türkiye’de konut alan yabancılar ülkelerine dönmek istemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi sürecinde iyi sınav veren Türkiye’de konut alan yabancıların koronavirüs salgınında ikinci dalgada ülkelerine dönmek istemedikleri, bu nedenle yabancı yatırımların da arttığı belirtildi.

Başta Antalya olmak üzere, İstanbul, İzmir ve çeşitli bölgelerde yabancılara lüks konut üretip satış yapan DEİK Yurtdışı Yatırımları İş Konseyi Üyesi ve Helmann Constructıon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı 37 yaşındaki ekonomist genç iş insanı Dr. Selman Özgün, pandemi süreci ve sonrası hedeflerini anlattı.

5 bin lüks konut üretip satacak

Üç yıllık hedefini anlatan Özgün, bu süre içinde başta Antalya olmak üzere Didim ve çevresinde doğaya, çevreye uyumlu, tam eşyalı 5 bin konutluk lüks konut projesini uygulamaya başlayacaklarını söyledi. Özgün, bu projelerin sözleşmeleri ile planlamalarının yapıldığını bildirdi.

Bu konutların yüzde 70’ini yabancı ve yurtdışında yaşayan gurbetçilere yönelik olacağını ifade eden Selman Özgün, 2021 yılındaki hedefinin de holdingleşmek olduğunu kaydetti.

Türkiye markası olan ‘’Helmann Constructıon’’u dünya markası yapmak istediğini anlatan Selman Özgün, ‘’Helmann Constructıon markası başta Almanya, İsveç ve İngiltere’de  ‘yabancı’  marka olarak tanınıyor. Artık bu markanın dünyada ‘Türk Markası’  ile Türk algısı yaratmak istiyorum’’ dedi.

Yabancılar ülkelerine gitmek istemiyor

Pandemi sürecinde yabancıların başta Antalya olmak üzere Türkiye’den konut alımlarını kesmediklerini, aksine hızlandırdıklarını vurgulayan Selman Özgün, şöyle devam etti.

‘’Antalya’nın ülkemizin doğası, denizi, güneşi ve tarihi yabancıları cezbediyor.  Döviz kurlarının artışı yabancıların Türkiye’deki konut ve gayrimenkule olan ilgisini artırdı.

Öte yandan 250 bin dolarlık yatırım yapan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi yabancıların Türkiye’yi tercihlerinde önemli etken oldu.

Pandemi sürecinde Türkiye çok iyi sınav verdi. Bu nedenle Antalya ve Türkiye’den konut ve gayrimenkul alan başta Alman ve Rus vatandaşları ülkelerinde pandemideki ikinci dalga nedeniyle ülkelerine gitmek istemiyor.’’

Bu süreçte Avrupa ülkeleri, İran, Irak, Rusya ve Arap ülke vatandaşlarının yatırımlarının arttığını vurgulayan Selman Özgün, ‘’Yabancılar Türkiye’de çok uygun yatırımlar yapabiliyor, bu yatırımlar önümüzdeki süreçte daha da artacak’’ dedi.

Yatırım zamanı

DEİK Yurtdışı Yatırımları İş Konseyi Üyesi Selman Özgün, pandemi süreci ve ikinci dalga nedeniyle iş dünyasının yatırım yapma yerine bekleme sürecine girdiğine dikkat çekti.

Yaşanılan şu anların tam fırsat zamanı olduğunu vurgulayan Özgün, şöyle devam etti.

‘’Yabancıların, Antalya ve Türkiye’ye ilgileri artıyor. Güneş, doğa, tarih ve ulaşım (uçuş) kolaylığı nedeniyle Antalya’ya daha çok ilgi var. Şu anlar fırsat zamanı, yatırım zamanı. Firmalar hazır olmalı, yatırımlarını kısmamalı. Uzun vadeli faizlere de hazır olunmalı. Kriz dönemlerinde olumsuz düşünmek istemiyorum. Konut kampanyaları da olacak. Şirketler konut stoğu için hazır olmalı. COVİD döneminde fırsatlar yaratılabilinir.’’

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.