“Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali”

“Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali”

ABONE OL
17:34 - 26/10/2020 17:34
“Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk savunma kaynakları, Yunanistan’ın 29 Ekim’i, Türkiye’nin ise 28 Ekim’i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX’leri karşılıklı olarak iptal ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki sorunların diyalogla çözümünden yana olduğunu göstermek için Akdeniz’de daha önce planlanan atışlı eğitimlere ilişkin ilan ettiği NAVTEX’i de bir defaya mahsus iptal ettiği belirtildi.

Savunma kaynakları, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki sorunların çözümünde uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri, diyalogdan ve siyasal çözümlerden yana olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görüşmesinin ardından hayata geçirilen Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki “Ayrıştırma Usullerinin” ele alındığı teknik toplantılarına ön koşulsuz katılan Türkiye’nin iyi niyetini gösteren adımları atmaktan çekinmediği kaydedildi.

Türk yetkililerden gelen açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın NATO ülkelerinin savunma bakanlarının katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda dile getirdiği teklif üzerine, Türkiye ve Yunanistan ilan ettiği NAVTEX’leri iptal etme kararı aldı.

NATO Karargahı’nda yapılan koordinasyon ve çalışmanın ardından söz konusu NAVTEX’ler iptal edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde “Biz diyaloğu, görüşmeleri, uluslararası hukuku desteklediğimizi, iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduğumuzu ifade ederken Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması ve kollanması konusunda azimli ve kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye ve Yunanistan’dan Karşılıklı NAVTEX İptali” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.