Türkiye turizmin hamallığını mı yapıyor?

Türkiye turizmin hamallığını mı yapıyor?

ABONE OL
22:02 - 02/09/2019 22:02
Türkiye turizmin hamallığını mı yapıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bu yıl turist sayısı artışlarında rekor üstüne rekor kırılırken bazı turizm bölgelerinde ise çok ucuz fiyata turist getirilmesi, ”Türkiye, turizmin hamallığını mı yapıyor” sorusunu gündeme getirdi.

Biz de bu konuyu Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ile konuştuk.

Türk turizmin zaman zaman krizlerle boğuştuğunu belirten Atmaca, en büyük krizin ise 2016 yılında Rus uçağının düşürülmesiyle yaşandığını anımsattı. Uçak krizinin Türk turizmine çok büyük dersler verdiğini ifade eden Atmaca, şunları kaydetti.

”Bu derslerin başında pazar hareketliliğinin yaşanmasıdır. Bugün itibariyle 132 ülkeden turist geliyor. Turist kalitesi de artıyor. THY’nin direkt seferler koyması kaliteli turist artışında önemli katkısı var. Türk turizmi dünyanın hamallığını yapmıyor. Türkiye bu konuda ciddi yol aldı.”

Yıl sonu itibariyle Antalya’ya gelen Rus turist sayısının 5,5-6 milyon civarında beklendiğini ifade eden Atmaca, ”Her Şey Dahil” uygulamasının kaldırılmasını isteyenleri de eleştirdi.

Turistlerin artık dünya genelinde ”Her Şey Dahil” uygulaması talep ettiğini anımsatan Atmaca, şöyle konuştu.

”Antalya esnafı, tüccarı, taksicisi turistlerin otelden dışarı çıkmadığından yakınıyor. Antalya kent içine gidecek turist ne yapacak. Fiyatlarda bir denge yok. İmitasyon ürün mü satın alacak. Bir bakkalda su 1 lira, bir başkasında 1,5 lira. Kent ve iş yeri temizliği başka bir konu. Kent içinde cazibe merkezleri oluşturulamadı. Trafik güvenliği önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Turistin kente gelmesi için cazibe merkezleri oluşturulması gerekli.”

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.