Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi

Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi

ABONE OL
23:38 - 11/04/2024 23:38
Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polisin, Türkiye tarihindeki en fazla üçüncü kokain miktarını ele geçirdiğini açıkladı. Organize suçları takip eden gruplar, Türkiye’nin Avrupa’ya ulaşan uyuşturucu için giriş noktası olmaya başladığını belirtiyor.

Yerlikaya, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, üç ilde düzenlenen operasyonda çoğu sıvı formda olmak üzere yaklaşık 608 kilogram kokainin ele geçirildiğini belirtti.

Uyuşturucunun işlenmesinde kullanılan yaklaşık 830 kilogram öncü kimyasal da ele geçirildi.

Yerlikaya, polis operasyonunda Lübnan-Venezuela vatandaşlığı bulunan birinin liderlik ettiği uluslararası çetenin hedef alındığını, dokuz Türk’le birlikte dört yabancının yakalandığını kaydetti.

Bakan, “Operasyonda ele geçirilen kokain miktarı, Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en büyük üçüncü kokain miktarı oldu” dedi.

Operasyon, Kocaeli’nde bulunan narkotikle mücadele ekipleri tarafından yürütülürken, aynı zamanda Tekirdağ ve Antalya’da da soruşturma yapıldı.

Yerlikaya’ya göre çete, Tekirdağ ve Antalya’daki üzüm bağlarını kimyasal depolamak ve gübreye gizlenmiş kokaini işlemek için kullanıyordu.

Bakan, “Ulusal veya uluslararası olsun zehir tacirlerine, organize suç gruplarına ve çetelere tolerans göstermeyeceğiz” diye yazdı.

Organize suçları izleyen gruplar, Hollanda’nın Rotterdam gibi limanlarında güvenlik tedbirleri sıkılaştıkça Türkiye’nin Güney Amerika’dan Avrupa’ya getirilen kokain için bir geçiş merkezi olma konumunun büyüdüğünü söylüyor.

Sınır Ötesi Organize Suçlarla Mücadele Küresel Girişimi, geçen yılın Ekim ayında yayınladığı raporda, Türkiye’de 2021-2022 yılları arasında kokain ele geçirme vakalarında görülen yüzde 44’lük artışın iç tüketim verilerine yansımadığını belirterek, Türkiye’nin uyuşturucu koridoru olarak işlev görüyor göründüğünü kaydediyor.

Türkiye’de bugüne kadar en büyük miktarda kokain, 2021 yılında Akdeniz’deki Mersin limanında ele geçirilmişti. Operasyonda Ekvador’dan gelen bir muz sevkiyatında saklanan 1,1 ton kokain bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye tarihindeki üçüncü en büyük miktarda kokain ele geçirildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.