Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek

Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek

ABONE OL
13:39 - 31/08/2022 13:39
Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı, Yunan uçaklarının Ege ve Doğu Akdeniz’de Türk jetlerine yönelik tacizin radar kayıtlarını NATO’ya ve ittifak üyelerine göndereceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yunanistan’ın, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarının, NATO Genel Sekreterliği ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına gönderileceği” kaydedildi.

Akdeniz’de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16’lar, 23 Ağustos’ta Girit Adası’nda konuşlu Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edilmişti.

Bakanlık, S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarı Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada görev uçuşundaki F-16’ya yerden havaya füze kilidi atıldığını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da söz konusu tacize ilişkin, “Sürekli gerginliği artırmaya çalışan komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün akşamki açıklamasında, Yunanistan’ın yaptığı tacizlerle NATO’ya meydan okuduğunu dile getirmiş ve “Amerika’nın Yunanistan’ın bir NATO hava gücüne karşı S-300 sistemlerini harekete geçirilmesine nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz” demişti.

VOA tarafından geçilen Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.