Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor

Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor

ABONE OL
11:27 - 25/05/2021 11:27
Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ve Polonya arasında imzalanan anlaşma uyarınca Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı satıyor. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda’nın 3 gün sürecek Türkiye ziyaretinde yapılan anlaşmaya göre, Türkiye, Polonya’ya 24 adet silahlı insansız hava aracı satıyor.

Anlaşmaya göre Polonya, Türkiye’den 24 adet SİHA(Silahlı insansız hava aracı), yer istasyonları ve veri terminallerini satın alacak. İlk SİHA’nın, Polonya’ya önümüzdeki yıl teslim edilmesi bekleniyor.

Türkiye daha önce Aerbaycan, Ukrayna ve Katar’a da insansız hava aracı satışları gerçekleştirdi. Bayraktar TB2, silahlı insansız hava araçlarının Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki operasyonlarında önemli bir rol üstlendiği biliniyor. Türkiye’nin insansız hava araçlarını Suriye ve Irak’ta sınır ötesi operasyonlarda da kullandığı biliniyor.

VOA tarafından geçilen Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye Polonya’ya 24 İnsansız Hava Aracı Satıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.