Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı 

Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı 

ABONE OL
22:57 - 17/09/2021 22:57
Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere’de Corona virüsü pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında uluslararası seyahatte uygulamada olan bazı kısıtlamalar gevşetildi. Türkiye dahil 8 ülke, Corona virüsü salgınında risk oranına bağlı olarak oluşturulan kırmızı listeden çıkarıldı.

Yeni uygulamada, uluslararası seyahatın kısıtlanacağı ülkelerin yeşil, sarı ve kırmızı listeler halinde gruplandırılması sonlandırılıyor. Bunun yerine, sıralama doğrudan risk oranına göre, düşükten yükseğe doğru belirlenecek.

Pakistan ve Maldivler dahil Türkiye’nin de aralarında olduğu, kırmızı listeden çıkarılan 8 ülkeden İngiltere’ye seyahat edeceklerin artık 14 gün boyunca otellerde karantinaya alınmalarına gerek kalmayacak. Kırmızı listeden çıkarılan ülkeler yeni listeler arasında da ‘yüksek riskli’ listesinde yer almayacak.

Yapılan değişikliklerle ilgili bugün açıklamalarda bulunan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, düşük riskli ülkelerden gelenlere uygulanan ve bir süredir ücreti yüksek olduğu gerekçesiyle eleştirilen testlerin de devre dışı bırakıldığını söyledi. Sözkonusu testler, düşük riskli ülkeden gelen, aşı olanlar dahil herkese uygulanıyordu.

Bakan Shapps, “Bugün yapılan değişiklikler, daha kolay ve daha açık bir sistem sunuyor. Daha az test zorunluluğu olacak ve testlerin ücreti düşürülecek. Bu da, daha fazla kişinin seyahat edip, sevdiklerini görmesi ya da dünyanın çeşitli yerlerinde işlerine devam etmesi, aynı zamanda da seyahat sektörünü canlandırması anlamına geliyor” dedi.

İngiltere’de bugün açıklanan yeni kurallar, Birleşik Krallık bünyesindeki İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’i kapsamıyor.

VOA tarafından geçilen Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye İngiltere’nin Kırmızı Listesinden Çıkarıldı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.