“Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde”

“Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde”

ABONE OL
11:00 - 12/10/2022 11:00
“Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye ile Rusya’nın Ukrayna’da devam eden savaşla ilgili ateşkes konusunda anlayış birliği içerisinde olduğu bildirildi.

NATO Savunma Bakanları toplantısına katılmak için bugün Brüksel’de temaslarda bulunacak olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı”na katılmak üzere gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da yarın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşmesi bekleniyor.

Türkiye, Rusya ve Batı arasında Ukrayna konusundaki olası görüşmelere ev sahipliği yapmak istiyor. Rusya dün “Batı ile görüşmeye açık olduğu” mesajını vermişti.

“Ateşkes konusunda anlayış birliği var”

Akar-Şoygu görüşmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Akar’ın Ukrayna konusunda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok kez dile getirdiği üzere daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemi vurguladığı” ve “ateşkes konusunda anlayış birliğinde olunduğunun memnuniyetle müşahede edildiği” belirtildi.

Suriye’nin kuzeyi bağlamında ise Bakan Akar, terör tehdidi ve koridorunun kalıcı olarak engellenmesi ve terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Akar, bu konularda daha önce varılan mutabakatlara uyulmasının önemini bir kez daha dile getirdi.

ABD: “Diyalog teklifini meşru görmüyoruz”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya ve Batılı ülkeler arasında bir görüşmeye evsahipliği yapabileceği olasılığı konusunda Moskova’nın her türlü öneriyi dinleyeceğini kaydetmiş ancak bunun bir sonuca varıp varmayacağı hakkında yorum yapmamıştı.

Lavrov ayrıca, Moskova’nın Ukrayna savaşı konusunda Batılı ülkelerle görüşmeye açık olduğunu, ancak müzakere için henüz herhangi bir ciddi öneri almadığını dile getirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da dün yaptığı açıklamada, Lavrov’un Moskova’nın diyaloğa açık olduğu yönündeki yorumunu yapıcı ve meşru bir teklif olarak görmediklerini söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye ile Rusya Ateşkes Konusunda Anlayış Birliğinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.