DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma

Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma

ABONE OL
23:08 - 15/02/2022 23:08
Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) temaslarını sürdürürken, ziyaret çerçevesinde Türkiye ile BAE arasında 13 anlaşma imzalandı.

Anlaşmalar; savunma sanayi, sağlık, iklim değişikliği, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara ve deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanlarını kapsıyor.

BAE’nin Türkiye’nin Körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağı olduğunu belirten Erdoğan, “ikili ilişkilerde duraksama yaşanan dönemde dahi ticari ilişkilerin hacmini koruduğunu, özel sektörler arasındaki ortaklıkların canlılığını muhafaza ettiğini” kaydetti.

Abu Dabi’deki temaslarını tamamlayarak bugün Dubai’ye geçen Erdoğan, Dubai Expo 2020’deki liderlik sergi alanında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ise Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan tarafından resmi törenle karşılanmış, Abu Dabi’deki ve Dubai’deki Burj Khalifa gibi ülkenin sembol binalarına Türk bayrağı yansıtılmıştı.

BAE, Erdoğan’ın ziyaretinin, “ikili ilişkilerde yeni ve olumlu bir sayfa açtığı” değerlendirmesinde bulunurken, Türk hükümeti de BAE ile işbirliğini geliştirmek için ziyareti fırsat olarak görüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile BAE arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 2020’ye kıyasla yaklaşık yüzde 9 azalarak 7,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde Türkiye’nin BAE’ye ihracatı yüzde 91 artışla
yaklaşık 5,2 milyar dolara çıkarken bu ülkeden ithalatı yüzde 58 azalarak 2,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

VOA tarafından geçilen Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye ile BAE Arasında 13 Anlaşma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.