''Türkiye, boksta uyuyan bir dev''

''Türkiye, boksta uyuyan bir dev''

ABONE OL
22:19 - 05/04/2011 22:19
''Türkiye, boksta uyuyan bir dev''
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 ”Türkiye, boksta uyuyan bir dev”

Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan EC Box Promotion Boks Kulübü tarafından 9 Nisan’da orta sıklette “Almanya Uluslararası Boks Şampiyonluk Kemeri Galası” ile WBC yarı ağır unvan maçı ile PABA-WBA ağır sıklet unvan maçı gerçekleştirilecek

Gala ile ilgili olarak Hamburg’da EC Boks Kulübü tarafından basın toplantısı düzenlendi.
Hamburg Alsterdorfer Sporthalle’de düzenlenecek galada Türk boksörler Gökalp Özekler, Çağrı Ermiş, Alptuğ Öner’in yanı sıra Christian Hammer, Lukas Schulz, Jovo Pudar, Gregory Sozynski, Nuri Seferi, Alexander Alekseev rakipleriyle karşı karşıya gelecek.

Almanya’nın Sollingen kentinde yaşayan İtalyan kökenli rakibi Piedro D’Alessio ile Almanya Uluslararası Boks Şampiyonluk Kemer Galası’nda orta sıklette karşılaşacak olan Gökalp Özekler, ilk kez 10 raund rakibi ile karşı karşıya geleceğini söyledi.
Bu maçı kazanması halinde şampiyonluğun yanı sıra daha büyük organizasyonlardaki karşılaşma yollarının açılacağına inandığını ifade eden Özekler, rakibi hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bu maça antrenörü Oktay Urkal ile birlikte çok iyi hazırlandığını söyledi.
Özekler, “Rakibimin çok iyi ve güçlü olduğunu öğrendim. Antrenörüm Oktay Urkal ile birlikte çok iyi hazırlandım. Gelecekte böyle rakipleri yenerek daha büyük organizasyonlarda daha değerli kemer müsabakalarına katılmayı amaçlıyorum. Şu ana kadar 8 maçta 8 galibiyet aldım. Umarım bu kemeri almaya hak kazanırım” diye konuştu.

Gecenin en önemli maçında Ortasiklet boksörü Çağrı Ermiş ise Dominic Cumhuriyetler rajibi Rafae Bejaran ile 8 rauntluk puan maçında karşılaşacak.
Rakibinin şu ana kadar hiç yenilgisini bulunmadığını ve geleceğin dünya şampiyonu olarak görüldüğünü ifade eden Ermiş, “Rakibim çok güçlü birisi. Puanlaması çok yüksek. 7 haftadan beri bu karşılaşmaya hazırlanıyorum. Antrenörüm Oktay Urkal ve Bülent Başer ile birlikte çok iyi hazırlandım. Kazanacağıma inanıyorum” dedi.
EC Boks Kulübünün promotörü Erol Ceylan, “Büyük ve güçlü kadromuzla seyircilerimize profesyonel bir karşılaşma sunmayı amaçlıyoruz. Her bir rakiple boy ölçüşeceğiz” ifadesini kullandı.

ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.