“Türkiye Azerbaycan’ın Yanında”

“Türkiye Azerbaycan’ın Yanında”

ABONE OL
14:41 - 15/09/2022 14:41
“Türkiye Azerbaycan’ın Yanında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin temaslarını sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile telefonda görüşerek, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışmalardaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Akar, görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki devlet, tek millet” olduğunu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde Azerbaycan Türkü kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceğini ifade etti.

Akar ayrıca, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Orgeneral Hasanov’u tebrik ederek, “kardeş Azerbaycan halkının bu özel ve anlamlı gününü kutladığını” belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, “Ermenistan’ın tutumunun sonuçları olacağını” söyleyerek, “Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Azerbaycan’ın yanında olduğunu” vurgulamıştı.

VOA tarafından geçilen “Türkiye Azerbaycan’ın Yanında” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye Azerbaycan’ın Yanında” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye Azerbaycan’ın Yanında” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.