Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı

Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı

ABONE OL
12:28 - 18/12/2020 12:28
Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye, ABD’nin Sudan’ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, kararın doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirildiğini söyledi.

Konuya ilişkin soruya yanıt veren Aksoy “ABD’nin Sudan’ı Terörü Destekleyen Devletler listesinden çıkarma kararını, uzun zamandır arzu ettiğimiz, doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz. Türkiye esasen başından beri tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu vurgulamaktadır. Ülkemiz Sudan’da geçiş sürecine, bu kapsamda yürütülen reform çabalarına destek vermeye ve kardeş Sudan halkının yanında durmaya devam edecektir” dedi.

Sudan yönetimi, ABD’nin terör listesinden çıkarılmanın ardından Washington yönetiminin Sudan’ın Dünya Bankası’na olan 1 milyar dolarlık borçlarının silinmesi girişiminden de memnuniyet duyduğunu açıklamıştı.

Karar uyarınca ayrıca Sudan, Dünya Bankası’nın yıllık 1,5 milyar dolarlık fonlarından da faydalanabilecek.

VOA tarafından geçilen Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye ABD’nin Sudan Adımından Memnuniyetini Açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.