Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu

Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu

ABONE OL
18:03 - 02/02/2022 18:03
Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının Irak ve Suriye’nin kuzeyinde eğitim kampları, barınaklar ve cephane depolarının bulunduğu Kürt militanlara ait hedefleri vurduğunu açıkladı.

Hava saldırıları, Türkiye’nin Irak ve Suriye’de terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ve YPG’ye bağlı militanlara yönelik süren operasyonların bir parçası niteliğinde.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, operasyonun başarılı olduğunu ve “çok sayıda teröristin” öldürüldüğünü bildirdi.

Bakan Akar, “Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nefesini enselerinde hissettiler” şeklinde konuştu.
Irak ordusuysa “Türkiye’nin Irak hava sahasına sızarak egemenliğini ihlal etmesini” kınadı. Ancak Bağdat’ın militanlara saldırması için Ankara’ya serbesti tanıdığı görüşü yaygın. Türk yetkililer, özel açıklamalarında, PKK’ya karşı verilen savaşta Bağdat’ın Türkiye’nin yanında saf tuttuğuna inandıklarını kaydediyor.

Türk yetkililer operasyonda yer alan tüm savaş uçaklarının Derik, Sincar ve Karacak’ı hedef aldığını bildirdi. Açıklamada saldırı sonucu ölenlere ilişkin herhangi bir ayrıntı yer almadı.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında “teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kampları hedef alınmıştır” ifadesi kullanıldı, ancak hava saldırılarının tam olarak ne zaman düzenlendiğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan “Derik, Sincar ve Karacak Bölgelerine İcra Edilen Kış Kartalı Hava Harekâtı Hakkında Açıklama” başlığıyla paylaşılan açıklamada şu ayrıntılar paylaşıldı:

“PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye Kuzeyi’nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak ve Suriye Kuzeyi’nde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı Kış Kartalı Hava Harekâtı icra edilmiştir. İcra edilen Kış Kartalı Harekâtı’nda; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kampları hedef alınmıştır. Harekâtın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.”

Adlarının açıklanmasını istemeyen Iraklı güvenlik yetkilileri, Irak’ın Sincar dağlık bölgesi içinde en az 20 hava saldırısının yapıldığını kaydetti.

Irak’taki Ezidi azınlık nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sincar dağlık bölgesi, PKK militanlarının ve PKK’nın yerel müttefiklerinin faaliyet yürüttüğü, farklı silahlı güçler ve gruplar tarafından kontrol edilen bir bölge.

Irak’ın terörle mücadele dairesinin Kürt bölgesinden yapılan açıklamada operasyonlarda birkaç kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi, ancak ayrıntı paylaşılmadı.

VOA tarafından geçilen Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türk Uçakları Irak ve Suriye’de Kürt Hedefleri Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.