Türk Toplumu’ndan Musevi Cemaati ile Dayanışma

Türk Toplumu’ndan Musevi Cemaati ile Dayanışma

ABONE OL
11:04 - 12/10/2019 11:04
Türk Toplumu’ndan Musevi Cemaati ile Dayanışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de 1200 demokrat katılımcı bir ışık zinciri ile antisemitizmi ve aşırı sağ eğilimleri lanetledi.

Almanya’nın Halle kentinde aşırı sağcı Alman bir saldırgan önce bir sinagoga ve daha sonra bir döner büfesine saldırarak iki kişiyi katletmişti. Silahların tutukluk yapması daha fazla kurban verilmesini önlemişti.

Nürnberg Musevi Cemaati’nin önündeki etkinliğe Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, İnsan Hakları İnisiyatifi ve Aşırı Sağa Karşı İnisiyatif davet etti. ‚Allianz Gegen Rechtsextremismus in der Metropolregion Nürnberg ‘girişimine tgmn (Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu) kurulduğu tarihten beri üye.

Türk toplumunu tgmn başkanı Bülent Bayraktar, Medina derneğinin başkanı Cemalettin Özdemir ve Nürnberg Uyum Meclisi üyesi Hediye Erdem temsil etti.

Başkan Bülent Bayraktar Musevi cemaati başkanı Jo-Achim Hamburger’e Halle kentindeki sinagoga yapılan saldırıdan dolayı Türk toplumunun dayanışma mesajını iletti. Hamburger, Bayraktar’ı kucaklayarak ve öperek teşekkür etti. Nürnberg Musevi Cemaati (IKG) genel sekreteri André Freud’a Türk toplumunun en kısa zamanda ziyaret etme talebi iletildi.

Başkan Jo-Achim Hamburger: “Bu kadar insanın burada bulunup bizimle dayanışma göstermesi bizi etkiledi. Böyle zamanlarda buna çok ihtiyacımız var.”

Dinlerarası diyalog adına konuşan kent dekanı Jürgen Körnlein: „İnsanların dışlanmasına, hakarete ve saldırıya uğramasına baş kaldırmamız gerekiyor. İnsanların uyum içinde yaşamasını sağlamalıyız.’

İnisiyatif başkanı Stephan Doll: ‚Bu etkinlik ile nefret ve kışkırtmaya karşı bir mesaj veriyoruz. Bu burada kalmamalı ve bu mücadeleyi her gün vermeliyiz. ‘

Nürnberg belediye başkan yardımcısı Christian Vogel: ‚Tüm vatandaşları aşırı eğilimlere karşı mücadele etmeye davet ediyorum. Tüm ırkçılara ve antisemitlere dur dememiz gerekiyor. ‘

Etkinliğe Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann da katıldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.