Türk Toplumu: Güvenli bir şekilde ibadet etmek istiyoruz

Türk Toplumu: Güvenli bir şekilde ibadet etmek istiyoruz

ABONE OL
07:51 - 16/01/2020 07:51
Türk Toplumu: Güvenli bir şekilde ibadet etmek istiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’deki Cami saldırısı sonrası, Cami başkanına geçmiş olsun ziyaretleri yoğunluk kazandı

Nürnberg ve çevresinde faaliyet gösteren Türk dernekleri, önceki gün, demir çubukla saldırıya uğrayan Frankonya’nın en büyük camisi Eyüp Sultan Cami başkanı Hasan Aslan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.  Ziyarette, tgmn Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu’nu temsilen Bülent Bayraktar ve Refet Avcı (UID) Uluslararası Demokratlar Birliği’ni temsilen Yılmaz Deliduman, Emre Şentürk, Salim Elçivan, Rasim Piştil, Orhan Orhan, TIM Türk Engelliler Derneği’ni temsilen Mehmet Erdemir ve Saadet Partisi’ni temsilen Musa Tamer ve vatandaşlar katıldı. Ziyarette, güvenli bir ibadet istendiği belirtildi ve her türlü olayda, ortak hareket edilmesinin önemine dikkat çekildi

Ziyaretçileri bilgilendirdi

DİTİB Nürnberg ve aynı zamanda DİTİB Kuzey Bavyera Birliği başkanı Hasan Aslan ziyarete gelen ve dayanışma içinde bulunan dernek başkanlarına ve vatandaşlara şükranlarını sunarak, saldırı hakkında bilgi verdi. Gün boyu Türk siyasetçiler ve dernek başkanları kendisini telefonla arayıp, geçmiş olsun dileklerini iletmişler. Konuyu polis yetkilileri ile de ele aldıklarını misafirlerle paylaştı.

Akli dengesi yerinde mi?

Toplantıda, saldırganın akli dengesinin yerinde olup olmadığı tartışılırken, Saldırganın 6 ay evvel bir Türk marketinde bağırıp çağırdığı ve market sahibinden para istediği belirttirildi.

Saldırgan serbest kalabilir

Hasan Aslan Polisle konuştuğunu, gözaltının devam ettiğini, fakat, saldırganın birkaç gün sonra serbest kalabileceğinin altını çizdi.

Konu Bavyera İçişleri Bakanına iletilecek

tgmn başkanı Bülent Bayraktar, olayı sivil toplum örgütleri olarak kınadıklarını belirtti ve dayanışma toplantısına katılan temsilcilere teşekkür etti. Alman yetkililerin Alman anayasası tarafından garanti altına alınan inanç özgürlüğünün önemli bir parçası olan cemaatin ibadet etme hakkını engelsiz bir şekilde idrak edebilmesini sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti. Konuyu Orta Frankonya Polis Müdürü ile ele alacaklarını ve 23 Ocak tarihinde Bavyera İçişleri ve Uyum Bakanı Joachim Herrmann ile istişare edeceğinin altını çizdi.

Camiye özel güvenlik tavsiye etti

UİD Kuzey Bavyera başkanı Yılmaz Deliduman da böyle hassas, toplumun tüm bölümünü ilgilendiren konularda birlikte tepki göstermenin önemine vurgu yaparak ortak çalışma formülünün bulunma önerisinde bulundu. UİD üyeleri caminin özel güvenlik şirketi tarafından korunmasını tavsiye ettiler.

Ortak çalışma mutabakatına varıldı

Tüm temsilciler ev sahibine teşekkür ederek, yeni modeller üzerinde ortak çalışma konusunda mutabık kaldılar.

Başkonsolos ’tan güvenlik talebi

Öte yandan, dün öğle saatlerinde T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de cami yönetimini ziyaret etti. Serdar Deniz, Nürnberg Emniyet Genel Müdürü Roland Fertinger’e olaydan duyduğu üzüntüyü ilettiğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması talebinde bulunduğunu dillendirdi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.