Türk terziler Almanya’da maske mesaisinde

Türk terziler Almanya’da maske mesaisinde

ABONE OL
23:00 - 28/04/2020 23:00
Türk terziler Almanya’da maske mesaisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ da bugünden itibaren en büyük eyalet olan Kuzey Ren Vesfalya’ dada (NRW) maske takma zorunluluğu başladı.

Bundan daha öncede Almanya’nın diğer birçok eyaletinde alışverişte, toplu taşıma araçlarında, devlet dairelerini ziyaretlerde Korona virüsünün bulaşmaması ya da bulaştırmamak ve yayılmayı frenlemek amacıyla maske taşıma zorunluluğu bulunuyordu.

Şimdi bu eyaletlere NRW de katıldı.  Almanya’ da diğer ülkelerin ihracatı yasaklaması nedeniyle bir Maske kıtlığı olduğu kesin. İhraç edilen tıbbi maske ya da diğer malzemelerde zaten öncelikli olarak sağlık personeline dağıtılıyor. Vatandaşlar ama bir türlü farklı farklı kanallardan maskeye ulaşıyorlar.

Almanlar ve bizim göçmenler önemli süpermarket zincirlerinin maske satışı yapamayacağını açıklamasından sonra maskelerini genelde Eczanelerden, Drogerilerden ya da Türk terzilerinden temin ediyorlar.

İşte bu Terzilerden biriside Almanya’nın Vestfalen bölgesinde 15 bine yakın Türkiyelinin yaşadığı eski madenci kenti Hamm’ da ailesiyle birlikte terzilik yapan Malatyalı Yusuf Acar.

KADINLAR VE ERKEKLER İÇİN FARKLI FORMATLAR, FARKLI RENKLER KULLANABİLİRİZ

Hamm Wilhelm Strassedeki Kaufland’ ın bulunduğu Pasajda Terzilik yapan Yusuf Acar yükselen kumaş fiyatlarından ve kumaş bulmada zorluk yaşadıklarını belirterek konuyla ilgili olarak şunları söyledi; ‘’ Maskeye mecburi taşıma uygulamasından sonra an müşterilerden, vatandaşlardan inanılmaz bir talep var. Bizde bu nedenle hemen hemen tüm diğer işleri bıraktık Maske yapımına odaklandık diyebilirim. Genelde pamuklu kumaştan büzgülü bir şekilde kadınlar ve erkekler için farklı formatlarda da renklerde yıkanıp, tekrar kullanılabilen maskeler dikiyoruz.  Çocuklar için de talep halinde farklı motifler kullanabiliriz.’’

Hamm ve çevresinde oturan ve maske almak isteyen yurttaşlarımız Yusuf Acar’ ın eşi ve kızı ile birlikte diktiği Maskeleri 5 €uro’ dan (Avro) ailenin Terzi dükkanından önce ısmarlayarak temin edebilirler.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.