*** Türk Tabipler Derneği’nden sempozyum

*** Türk Tabipler Derneği’nden sempozyum

ABONE OL
18:32 - 14/06/2009 18:32
*** Türk Tabipler Derneği’nden sempozyum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Türk Tabipler Derneği’nden sempozyum

Hamburg Türk Tabipler Derneği bir sempozyum, ardından da gala düzenledi

Hamburg Grand Elysee Hotel’de yapılan sempozyuma Hamburg Türk Tabipler Derneği kurucu başkanı Dr. Mesut Erdoğan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinden Dr. Emine Çetin, Dr. Süleyman Selçuk, Dr. Oktay Yağdıran ile çok sayıda Alman ve Türk kökenli doktor katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Çetin, derneğin kuruluş amaçlarından birinin Almanya’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların uyumunu kolaylaştırmak olduğunu ifade ederek, ”Derneğimiz Türk kökenli vatandaşlarımızın uyumuna katkıda bulunmak, Türkiye ve Almanya’daki tıp çevreleri arasında bilgi değişim programları düzenlemek, Türk kökenli hekimlerin demokratik, özlük ve mesleki haklarını korumak ve gözetmek, diğer dernek ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak sosyal açıdan yardıma muhtaç olan vatandaşlara sağlık danışmanlığı hizmeti vermek gibi konularda faaliyette bulunmayı amaçlamaktadır” dedi.

”Göçmenler arasında psikopatoloji” konulu bir sunum yapan Yağdıran da göçmenler arasındaki psikopatolojik durumların, kültür farklılığı, sosyalizasyon, gelecek konusunda hedefsizlik ve istikrarsızlık gibi nedenlerden kaynaklandığını söyledi.

Yağdıran, göçmenler arasındaki sorunların başında ne istediğini bilememek, depresyon, alkol, uyuşturucu bağımlılığı ve davranış bozukluğunun geldiğini belirterek, ”Türkiye’de ve burada ne yazık ki hala hoca ya da geleneksel yöntemler birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ya da onların tavsiyeleri dinlenilmektedir. Psikolağa gitmek ayıp değil. Hastalıklara karşı tıbbi yönden mücadele edilmeli” şeklinde konuştu.

Dr. Nerbil Kılıç, son yıllarda kanser tedavisinde kullanılmaya başlanılan ”hedef terapi” konusunda bir sunum yaparak, bu yeni yöntemle kemoterapi tedavisinin yanı sıra molekül terapi yoluyla kanser hastalığına karşı mücadele edildiğini belirtti.

Kılıç, ”Kemoterapinin yan tesiri var. Hedef tedavisi son yıllarda uygulanan en yeni tedavi yöntemi. Bu yöntemle moleküller çözülmeye çalışılmaktadır. Türkiye’de de sıklıkla kullanılmaktadır” dedi.

Kansere karşı en iyi mücadelenin erken teşhis olduğunu ifade eden Kılıç, ”Her yıl kanser testi yaptırılmalı. Bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Birçok ön testi sağlık kasaları ödemektedir. O nedenle kanser testinin mutlaka düzenli aralıklarla yaptırılması gerekir. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

Alanlarında uzman Alman doktorların astım ve diyabet konusunda yaptıkları sunumların ardından doktorlar için basına kapalı olarak bir gala düzenlendi.


(A.A) Süheyla KAPLAN
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.