“Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek”

“Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek”

ABONE OL
21:15 - 23/09/2022 21:15
“Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, bu yıl Dünya Kupası maçlarının yapılacağı Katar’a güvenliği sağlamada destek amacıyla 3 binden fazla Çevik Kuvvet mensubu gönderecek.

Reuters haber ajansının, Türk İçişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Dünya Kupası müsabakalarının devam ettiği süre boyunca stadyumlarda ve otellerde asayişin sağlanmasına yardımcı olacak Çevik Kuvvet ekiplerinin masrafları, Dünya Kupası düzenleyicileri tarafından karşılanacak. Ancak ekibin, Türk emniyet yetkililerinin liderliğinde görev yapacağı belirtiliyor.

İki ülke arasında emniyet gücü desteği konusunda imzalanan protokol Resmi Gazete’de Haziran ayında yayınlanmıştı.

Ankara’nın protokol kapsamında Katar’a, Emniyet Müdürlüğü bünyesinden 3 bin Çevik Kuvvet memuru, 100 özel operasyon görevlisi, 50 bomba uzmanı ve 80 polis köpeği göndermesi planlanıyor.

Reuters haber ajansına konuşan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Dünya Kupası şamiyonası devam ettiği sürece görev başında olacak emniyet ekiplerinin doğrudan Türk amirlerinden emir alacağının, Katar emniyet güçlerinin Türk polisleri üzerinde yetki sahibi olmayacağının altını çizdi.

Habere göre, Türk polisinin görevlendirme masrafları tamamen Katar tarafından karşılanacak.

20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası şampiyonasına Pakistan’ın da güvenlik desteği sunma olasılığı gündemde.

Nüfusu 3 milyondan az olan Katar, Dünya Kupası’na şu ana kadar evsahipliği yapacak olan ilk Ortadoğu ülkesi. Ülkeye Dünya Kupası müsabakaları için 1 milyondan fazla ziyaretçinin giriş yapması bekleniyor.

Reuters’da yayınlanan habere göre, büyük ölçekli uluslararası organizasyonlarda şu ana kadar kısıtlı tecrübesi olan Katarlı yetkililer, Türkiye’den, geniş çaplı ‘sosyal etkinliklerde asayişi sağlama’ ve ‘spor faaliyetlerinde güvenlik’ gibi konularda eğitim aldı.

VOA tarafından geçilen “Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türk Polisi Dünya Kupası’nda Katar’a Destek Verecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.