Türk öğrenciler yazılımda dünya birincisi oldu

Türk öğrenciler yazılımda dünya birincisi oldu

ABONE OL
20:47 - 12/12/2020 20:47
Türk öğrenciler yazılımda dünya birincisi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz Üniversitesi’nden iki öğrenci Coğrafi Bilgi Sistemleri Yarışması’nın geliştirici dalında dünya birincisi oldu.

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Disiplinlerarası Programı Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri(CBS) yüksek lisans öğrencisi Recai Alper Emek ve Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Görkem Acar, global pazarda jeo-enformasyon sektöründeki öncü firmalardan biri olan SuperMap tarafından düzenlenen uluslararası CBS yarışmasına katıldı.

Recai Alper Emek ve Görkem Acar,  Çinli Teknoloji devi Huawei’nin de sponsorları arasında bulunduğu uluslararası CBS yarışmasında geliştirici dalında dünya birincilik ödülü kazandı.

Dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin gün geçtikçe önemi artan CBS ve uzaktan algılama alanlarına ilgilerinin artması ve yeteneklerini geliştirmeleri için düzenlenen yarışmada birinci olan Akdeniz Üniversitesi öğrencileri birincilik ödülü olarak uluslararası projelerde çalışma fırsatı ve para ödülü kazandılar.

Ödül kazanan Recai Aşper Emek, geliştirdikleri Rochester City Real Estate Interactive Map Web Application uygulamasını emlak sektöründe CBS’nin etkin bir biçimde uygulanabilirliğini göstermek için tasarladıklarını söyledi. Emek, şunları kaydetti.

“Demo olarak geliştirilen uygulama Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletine bağlı Rochester kentinin emlak verilerini içermektedir. Bu veriler Rochester Belediyesinin açık veri (open data) portalından edinilmiştir. SuperMap firmasının teknolojilerinin yanında açık kaynaklı teknolojiler de kullanmakta ve web ortamında sunulmaktadır. Uygulama üzerinde çeşitli filtreler kullanılarak mekânsal sorgular, veri görselleştirme, veri analizi, adrese dayalı sorgular, adres tarifi alma gibi işlemler yapılabiliyor.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.