Türk Güreş Kulübü sahipsiz kaldı

Türk Güreş Kulübü sahipsiz kaldı

ABONE OL
00:06 - 16/06/2019 00:06
Türk Güreş Kulübü sahipsiz kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 Türk Güreş Kulübü sahipsiz kaldı
Almanya 1. Güreş Ligi’nde mücadele eden ve Play-Off karşılaşmalarına kadar çıkma başarısı gösteren, Türk Güreş Kulübü, Başkanı Ayhan Çelik ile yönetim kurulu görevinden çekilince, sahipsiz ortada kaldı
İki haftadır arka arkaya kulüp binasında yapılan olağan genel kurul toplantısına kulüp üyelerinden sadece beş altı kişi katılınca yeni yönetim seçimi yapılamadı ve Almanya’da tarih yazan güreş kulübü sahipsiz kaldı.
Başkanlıktan geri çekilen Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada, “Gördüğünüz gibi yönetime geldiğim günden beri bugünkü gibi yalnız bırakıldım. Eski yönetimden devir aldığım ve zamanında takip edilmeyen bir çok işlerini iş yerimdeki sekreterimle birlikte düzeltmeye çalıştım. Bu işlerle meşgul olmaktan kendi işimi yapamaz hale geldim. Akıl veren çok, maalesef iş yapanı hiç görmedim. Bugüne kadar 160 bin euro harcadım. Ben bir senedir klübün her istenilen ihtiyacını eksiksiz yerine getirdim. Bana kulüp içinde kimsenin hiç bir şey demeye hakkı yok. Artık bıktırdılar. İki haftadır 125 kulüp üyesine mektupla bildirdiğim halde bugünkü tabloyu görüyorsunuz. Artık benim açımdan yapabilecek bir şey kalmamıştır. Bu duruma benden önceki yönetim de bir yıl ancak dayanabilmiş. Almanya Güreş birinci ligine para yetiştimek her babayiğidin harcı değil” dedi.

trv-yen-bas-bul-a.jpg

Başkanlıktan ve yönetimden çekilen Çelik, Kulübün alt yapısı tamamen çökmüş olduğuna dikkat çekip, her sene dışardan yabancı uyruklu güreşçilerle takviye etmenin çok zor olduğuna, maddi ve manevi çok büyük sıkıntılar yaratığına işaret etti.
Çelik, “Şu anda Alman birinci liginde mücadele edebilecek elimizde iki veya üç güreşci var. Diğerlerini dışarıdan transfer etmek mecburiyetindesiniz. Bunların yatacak, yiyecek, içecek, sigorta ve bir sürü masraflarının yanı sıra her sezon olmak üzere transfer ücretleri de eklenince işin içinden çıkılmaz hale geliniyor” diyerek, takımı Alman 1.Liginden geri çekilmesi halinde, Kulübe 10 bin Euro para, iki sene çıkma yasağı ve en alt liğe indirilme cezası alabileceğine dikkat çekti.

trv-yen-bas-bul-c.jpg

Öte yandan, toplantıya katılan üyelerle yapılan tartışmalardan sonra yeni bir başlangıç için geçici başkanın seçilmesine karar verildi.
Başkanlık için aday olan, bölgede gençler için sosyal yardım çalışmaları yapan ve kulübe 5 aydan bu yana üye olan Hennig, oy birliğiyle geçici başkanlığa seçilirken, Sedat Dağdemir başkan yardımcılığına, Zülküf Çaçan da saymanlık görevine getirildi.

trv-yen-bas-bul-z.jpg

Toplantıda, Hennig’in 10 Mayıs 2009 tarihine kadar yapılacak olan genel kurul toplantısına kadar bu görevi sürdürmesine karar verildi.
Orhan ÖNALDI – ha-ber.com (A.A)
 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.