*** Türk gazeteciye ödül verildi

*** Türk gazeteciye ödül verildi

ABONE OL
17:29 - 08/05/2009 17:29
*** Türk gazeteciye ödül verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk gazeteciye ödül verildi


Rheinland-Pfalz Eyaleti Adalet Bakanı Heinz Georg Bamberger’in himayesinde 10 yıldır ”Yeni Hukuk Dergisi” (NJW) redaksiyonuyla avukat Wolfgang Ferner tarafından düzenlenen ödüllü haber yarışmasında, ”Hamburger Abendblatt” gazetesinin Türk kökenli muhabiri Özlem Topçu (32), doğru ve tarafsız haberciliği nedeniyle ”2008 Regino” ödülünü aldı.

Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesinin konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Bakan Bamberger, Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkanı Ralf Bartz, NJW dergisinin redaksiyon temsilcisi Achim Schunder ve çok sayıda gazeteci katıldı

Topçu, yazılı basın kategorisinde, 2 yıl önce Hamburg’un Osdorf semtinde Monika K. adlı bir annenin yeni doğan bebeğini balkondan aşağıya atmasını anlatan ”Çocuğumu balkondan attım” başlıklı haber ve konuyla ilgili olarak sürdürdüğü mahkeme haberlerini doğru, anlaşılır ve tarafsız bir şekilde kaleme aldığı için ödüle layık görüldü.

Topçu, bu ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, ”Ödülü almama rağmen haberde üzücü bir yan da var. Onu unutmak istemem. Çünkü bir annenin bebeğini balkondan atması elbette toplumsal yönden çok üzücü bir durum. Bu haberi verirken, duygusal yönünü bir tarafa bırakarak olayı tarafsız ve objektif bir şekilde yansıtmaya çalıştım” dedi.

750 Euroluk ödüllü yarışmada Topçu’nın yanı sıra radyo dalında Claudia Decker, televizyon dalında ise Jutta Pinzler ve Dorothea Hohengarten dereceye girdiler.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.