“Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu”

“Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu”

ABONE OL
22:38 - 23/08/2022 22:38
“Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk uçaklarına, NATO üyesi Yunan F-16’larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Bakanlık kaynakları, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının, önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıklarını belirtti.

“Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğunu” ifade eden kaynaklar, Yunanistan’ın, “Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını” vurguladı.

Kaynaklar, Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiğini ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığını söyledi.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığınca da ilgili taraflar nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

Bu tür bir tacizin müttefiklikle bağdaşmadığını belirten kaynaklar, Yunanistan’ın gerginliği arttırma peşinde olduğu değerlendirmesini yaptı.

Konuyla ilgili Yunanistan’dan henüz bir açıklama gelmedi.

VOA tarafından geçilen “Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türk F-16’larına Yunan Uçaklarınca Tacizde Bulunuldu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.