Türk boksörlerden tarihi başarı

Türk boksörlerden tarihi başarı

ABONE OL
14:32 - 16/06/2019 14:32
Türk boksörlerden tarihi başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Türk boksörlerden tarihi başarı

Türk boksörler Varol Vekiloğlu ve Ünsal Arık, sıkletlerinde rakiplerini nakavtla yenerek Uluslararası Boks Federasyonunun (IBF) ”International Şampiyonu” oldular

Almanya’nın başkenti Berlin’de Universal Hall adlı salonda düzenlenen boks müsabakalarında, Cruiser sıklette Alman Robert Rolle’ye karşı ringe çıkan Vekiloğlu, sert darbeler indirdiği rakibini 2. rauntta nakavtla yendi. Daha önce Avrupa Şampiyonu olan Vekiloğlu, böylelikle IBF ”Internatinal Şampiyonluğu” unvanını kazandı.

turk-boks-samp-d.jpg

Yarı ağır sıklette ringe çıkan Ünsal Arık da kontrollü başladığı mücadelede Romen rakibi Vasile Dragomir’in 4. rauntta omuzundan sakatlanmasıyla karşılaşmayı nakavtla yenerek IBF ”International Şampiyonluğu” kemerini beline taktı.
Vekiloğlu, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, ”Allah’a çok şükür kazandım maçı. Zor olacağını biliyordum. Ama çabuk bitirdim” dedi.
Rakibinin kendisinin eski antrenörü ve menajeri olduğunu, şimdiye kadar çıktığı 17 maçta mağlubiyeti olmadığına dikkati çeken Vekiloğlu, ”Benim kazanacağımı kimse beklemiyordu. Bu karşılaşma için çok yoğun çalıştım ve galip geldim” ifadesini kullandı.
Vekiloğlu, ”Hedefim büyük. Türk milletine dünya şampiyonluğu gururunu yaşatmak istiyorum” diye konuştu.

turk-boks-samp-b.jpg

Arık da, 4 hafta önce annesinin vefat ettiğini, geçen hafta Fransa’da bir karşılamaya çıktığını ve dün de bacağında kasının yırtıldığını belirterek, ”Daha sonra buraya davet ettiler. Gelmemezlik olmazdı. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmedim, rakibim de çok güçlüydü ancak Allah şükürler olsun maçı kazandım” dedi.
Bu karşılaşmayı kazandıktan sonra sıralamada ilk 15’e girdiğini ifade eden Arık, şubat ayında kıtalararası şampiyonluk maçına çıkacağını kaydetti.
Şubat ayındaki maçı kazandıktan sonra ilk 5’e gireceğini ve dünya şampiyonluğu için mücadele fırsatı kazanacağını belirten Arık, ”Hedefim tabii ki dünya şampiyonluğu” ifadesini kullandı.

turk-boks-samp-c.jpg

Daha önce futbol oynadığını, Fenerbahçe alt yapısında bir süre forma giydiğini belirten Arık, futbolu sakatlandığından dolayı bırakmak zorunda kaldığını ve boksa başladığını kaydetti.

ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.