Türk boksör Gökalp Özekler hüsrana uğradı

Türk boksör Gökalp Özekler hüsrana uğradı

ABONE OL
01:04 - 16/06/2019 01:04
Türk boksör Gökalp Özekler hüsrana uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 Türk boksör Gökalp Özekler hüsrana uğradı

Almanya Uluslararası Boks Şampiyonu olan Türk boksör Gökalp Özekler, WBO Avrupa Şampiyonluk unvanı maçında Dominik Cumhuriyeti’nden rakibi Rafael Bejaran’a karşı 8. raundda nakavtla yenildi

EC Box Promotion Kulübü tarafından Hamburg yakınlarındaki Boks Sporthalle’de düzenlenen 6. boks galasında ringe çıkan Gökalp, 8. raunda kadar başa baş götürdüğü maçta bir anlık dikkatsizlik nedeni ile yediği tek bir yumrukla nakavt oldu.

turk-boks-yen-b.jpg
turk-boks-yen-c.jpg

Maçtan sonra çok üzgün olduğu gözlenen Gökalp, bir açıklama yapmadan soyunma odasına gitti.
Kulüp menajeri Erol Ceylan, boks galasının çok güzel bir atmosferde geçtiğini belirterek, “Gökalp’ın yenilgisi büyük bir talihsizlikti. Bir yumrukla maçı kaybetti. Kendisine maç sonrasında moral verdim. Herhangi bir sağlık problemi yok. Rakibin güçlü olduğunu biliyorduk. Buna rağmen Gökalp’ı ringe çıkarttık. En kısa zamanda rövanş maçına çıkarıp kemeri geri almak istiyoruz. Boksta yenmek kadar yenilmek de var. Her zaman arkasındayız” dedi.

turk-boks-yen-d.jpg

Boks galası çerçevesinde ringe çıkan yeni profesyonel isimlerden Alptuğ Öner ise, Alman rakibi Andy Tiehle’yi 3. raundda teknik nakavtla yenerek 2. maçını da kazanırken, kardeşi Buğra Öner de, Türk rakibi Gökhan Kaya’yı puanla yenerek 4. galibiyetini elde etti.
Kulübün Alman boksörü Kai Kurzawa Alman rakibi Armin Dollinger ile Almanya şampiyonluğu için kruvazör sıklette karşı karşıya geldi. 3. raundda rakibini teknik nakavtla yenen Kurzawa, Almanya Uluslararası Boks Şampiyonu oldu.
Kulübün başkanı ve başantrenörü Oktay Urkal’ın yetiştirdiği boksör Alexander Alekseev de, Küba asıllı Alman rakibi Damian Norris’i 2. raundda teknik nakavtla yenerek WBO Asya-Pasifik Şampiyonluk kemerinin sahibi oldu.
Karşılaşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Buğra, EC Boks Promotion Kulübü adına ilk kez müsabakalara katıldığını ifade ederek, 4. kez galibiyete ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Buğra, Gökalp Özekler’in yenilgisine ise üzüldüğünü kaydederek, “Talihsizlikti. İyi bir boksör. Boks anlık bir şey. Daha dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
Alptuğ da, EC Boks Promotion Kulübü adına 2. kez ringe çıktığını belirterek, bundan sonraki maçlarda daha güzel çalışıp, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edeceğine inandığını ve kendisine güvendiğini ifade etti.
ha-ber.com / Süheyla KAPLAN / Hamburg 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.