Türk baba ve oğlu Alman Devletini 7 milyon Euro dolandırdılar

Türk baba ve oğlu Alman Devletini 7 milyon Euro dolandırdılar

ABONE OL
14:33 - 21/12/2020 14:33
Türk baba ve oğlu Alman Devletini 7 milyon Euro dolandırdılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Türk baba ve oğlu kurdukları iki dernek üzerinde devleti 7 milyon Euro dolandırdılar. Almanya’nın Bremerhaven kentinde Selim Ö. ve oğlu Patrick Cem Ö.’ün kurduğu iki yardım derneği üzerinde devleti 7 milyon Euro dolandırarak büyük bir skandala imza attılar.

İşçiler Türk Kökenli Bulgar Vatandaşları ve Romanyalılar

Radio Bremen’de yapılan açıklamada:

Baba Selim Ö. başkanı olduğu iki yardım derneği üzerinde özellikle Türk kökenli Bulgar vatandaşlarını ve Romanyalı göçmen işçilerini Almanya ‘ya getirip onların ikametlerini sağlamışlar.

Onlara sahte iş sözleşmesiyle az gelir göstererek işsizlik yardımı almalarına yardımcı olmuşlar ve aynı zamanda bu maddi gelirlerin bir kısmını dernek hesaplarına geçirerek sosyal dolandırıcılıktan suçlanıyorlar.

Türk baba ve oğlu 2013 ile 2016 Yılları Arası Sosyal Skandala İmza Attı

Türk baba ve oğlu kurdukları iki dernekte 2013 ile 2016 yılları arasında göçmen işçilere ayretten sosyal danışmanlık hizmeti vererek ayda kişi başına 100 Euro ile 250 Euro’ya kadar değişen aylık kâr payını da hesaplarına geçirmekle suçlanıyorlar.

Şimdiye kadar 200 Kışının İfadesi Alındı

Bu davayla ilgili olarak şimdiye kadar 200 kişinin ifadesi alındı. Diğer işçilerin Almanya dışında olmalarından dolayı ifadeleri alınamıyor.

758 Suçtan Sorgulanıyorlar

758 suçtan sorgulanan Türk baba ve oğlu devletten üç yıl boyunca haksız kazanç elde etmişler.  Bremen Eyalet milletvekili olan Patrick babası Selim Ö.’ e yolsuzluğa yardımcı olmakla suçlandığı davada delil yetersizliğinden dolayı aklanarak serbest kaldı.

Patrick SPD’de İhraç Edildi

Patrick ismi skandala karıştığı için partisi SPD’de ihraç edildi.

Selim Ö.’ü Üç Avukat Savundu

Bremen Eyalet Mahkemesinde görülen davada Selim Ö.’ü savunan avukatları, demans hastası olan, ayakta zor duran, astma ve COPD hastası müvekkilimizin iki yıl şartlı serbestlik ve para cezasıyla serbest kalacağını ve davanın 2021 yaz aylarında sonuçlanacağını belirttiler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.