DOLAR

32,5852

0.16%
EURO

35,0042

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,13

0,14%
BİST 100

9716.77

0,14%
Türk ayakkabısı Antalya’da görücüye çıkıyor

Türk ayakkabısı Antalya’da görücüye çıkıyor

ABONE OL
17:17 - 20/10/2021 17:17
Türk ayakkabısı Antalya’da görücüye çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yılın 8 aylık döneminde ihracat rekoru kıran Türk ayakkabı sektörü Antalya’da düzenlenecek fuarda uluslararası görücüye çıkıyor.

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, 3 Kasım 2021 tarihinde bu yıl 11’inci Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı’nın Antalya’nın turizm beldesi Belek Granada Luxury Oteli’nde açılacağını bildirdi.

Fuara 45 ülkeden bin alıcının katılacağını belirten Demir, şunları kaydetti.

‘’Türk ayakkabı sektörünün uluslararası görücüye çıkacağı fuar, bu yıl rekora koşan ayakkabı ihracatına ciddi katkı sağlayacak. Bu yılın 8 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,7 artışla 674 milyon dolar ihracat gerçekleştiren ayakkabı sektörü yıl sonunda ihracat özelinde tüm zamanların rekorunu kırmayı hedefliyor. Üretim ve ihracat odaklı çalışan sektör için yurt içi fuarın önemi büyük. Ayakkabı sektörünün küresel buluşması olarak nitelendirilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarında 200’ün üzerinde yerli katılımcı son kreasyonlarını yabancı alıcılara sergileyecek.’’

Eksposhoes Fuarının hem Türk ayakkabı sektörünün gözünde hem de özellikle Avrupalı alıcılar açısından küresel platform haline geldiğini ifade eden Erkan Demir, şöyle devam etti.

‘’Bu yıl 11’incisini düzenlediğimiz fuarımızda özellikle yabancı misafirlerin ilgisi kayda değer. Bu durum bize Türk ayakkabı sektörünün tasarım, üretim kabiliyeti ve kalite anlamda dünya ile yarışabilir hale geldiğini açık bir şekilde gösteriyor. Buradaki gerçek başarı çoğu zaman zor şartlarda üretim yapan, istihdam sağlayan ve Türkiye’nin toplam ihracatına aralıksız katkı sağlayan üretici firmalarımıza ait. Yabancı alıcılar fuarımıza uğramadan sezonu kapatmıyor. Adeta finali Eksposhoes’da yapıyorlar.”

5 Kasım’da sona erecek fuarda, yaklaşık bir aydır üzerinde çalışılan el yapımı özel ayakkabı da uluslararası ayakkabı fuarlarında sergilenmeden önce Antalya’da görücüye çıkacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.