*** Türk aileye 20 bin Euro tazminat

*** Türk aileye 20 bin Euro tazminat

ABONE OL
17:49 - 12/01/2009 17:49
*** Türk aileye 20 bin Euro tazminat
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk aileye 20 bin Euro tazminat

Almanya’nın Münih kentinde, Derya (7) adlı kızı, dövüldüğü gerekçesiyle hatalı olarak ellerinden alınan Türk aileye 20 bin Euro tazminat ödenecek  

Berliner Kurier gazetesinin haberinde, Derya’nın, ablası Damla’yla oynarken yüzünü kapının kenarına vurduğu, gözünün morararak şiştiği, bunun üzerine annesi Ezo Y. tarafından kliniğe götürüldüğü belirtildi. Klinikte tedavisi yapılan Derya’nın kırığı olmadığı ve eve gönderildiği ifade edilen haberde, ancak çocuk yuvasındaki çalışanların çocuğun kötü muamele gördüğünden şüphelenerek olayı Gençlik Dairesi’ne bildirdiği kaydedildi.

Gençlik Dairesi’nin de Derya’yı müşahede altında tutulması için yeniden kliniğe gönderdiği ve burada doktorların yanı sıra psikologların da çocuğun kötü muamele gördüğü yönünde hatalı şekilde görüş belirttiği ifade edilen haberde, Türk aileye de Derya’nın ne zaman eve gidebileceği konusunda Gençlik Dairesi’nin karar vereceğinin iletildiği belirtildi. Derya’nın bir yurda gönderildiğinin söylenmesi üzerine Ezo Y’nin ağladığı, bunun üzerine Derya’nın babası Uğur Y’nin de "Bu kadın neden ağlıyor, dövüyor musunuz" sorusuna muhatap kaldığı kaydedildi.
    

Kızlarını bir daha göremeyebileceklerinin söylenmesi üzerine Uğur ve Ezo Y’nin sinir krizi geçirerek 5 gün boyunca hastanede tedavi gördüğü, bu sürede Damla ve kardeşi Kaan’ın da evde yalnız kaldığı bildirildi.

Bir bilirkişinin daha sonra yanlışlığı ortaya çıkardığı, bu nedenle Derya’nın muayene edildiği kliniğin de ailesine 20 bin Euro tazminat ödeyeceği belirtildi.

(A.A) ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.