DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Turizmciler ve esnaf, Yunanistan-Türkiye feribot seferlerinin başlamasından umutlu

Turizmciler ve esnaf, Yunanistan-Türkiye feribot seferlerinin başlamasından umutlu

ABONE OL
16:20 - 22/02/2022 16:20
Turizmciler ve esnaf, Yunanistan-Türkiye feribot seferlerinin başlamasından umutlu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sakız Adası Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Yorgos Passas, “İki yıldan sonra nihayet yeniden buluşma zamanı geldi.” sözleriyle feribot seferlerinin başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Passas, Sakız Adası’na son sekiz yıldır yerli turistten sonra en çok Türk turistin geldiğini belirterek, “Komşu Çeşme ve İzmir ile ilişkilerimiz çok iyi, Türk dostlarımızla son yıllarda sayısız dostluklar kurduk.” dedi.

“Yaz için rezervasyonlar şimdiden başladı”

Kovid-19 salgını nedeniyle 2020’de turizmde zor bir sezon geçirdiklerini kaydeden Passas, Türk turistlerin adaya gelemediği bu süreçte iç turizme yoğunluk verdiklerini belirtti.

Passas, Kovid-19 salgını kapsamında uygulanan kısıtlamaların ve aşısız kişilerin seyahat edememesinin sektörde yara açtığına da dikkati çekerek, “2022 için çok iyimserim. Yaz için rezervasyonlar şimdiden başladı ve otellerin verilerine göre, iyi bir gidişat hakim.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’den gelen ziyaretçiler ada turizminde büyük yer tutuyor”

Türkiye’den gelen turistlerin salgın öncesinde adanın turizminde büyük yer tuttuğuna işaret eden Passas, “Salgındaki gerileme ile birlikte hayatlarımızda normalleşme umuyoruz. Artık zor durumun geride kaldığını ve daha iyi günlerin bizi beklediğini hissediyoruz. Bu yıl, 2019’un da ötesinde bir ritim yakalayacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakız Adası’nı 2017’de 84 bin 675 Türk ziyaret etti

Kuzey Ege Eyaleti’nin Turizm, Ulaşım ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nikos Niktas, Sakız Adası’na 2017’de 84 bin 675 ve 2019’da 61 bin 590 Türk ziyaretçinin geldiğini belirterek, salgının iki yılında, bu pazarın olmamasının eksiklik yarattığını, bunun sadece konaklamada değil, lokanta ve perakende satış mağazalarında da hissedildiğini anlattı.

Turizmde ilk ziyaretçinin daima komşular olduğunu vurgulayan Niktas, “Umarız seyahatlerle, ulaşım ve iletişimle her şey kısa zamanda normal düzenine döner.” diye konuştu.

Sakız Adası-Çeşme feribot seferleri fiilen başladı

Turyol Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı ise Sakız Adası ile Çeşme arasında yolcu taşımasına yönelik feribot seferlerinin fiilen başladığını belirterek, diğer adalar için hukuki zeminin hazır olduğunu, seferler başlayabilmesi için liman ve gemilerin hazırlık yaptığını aktardı.

Hafta sonu Sakız Adası’na Türkiye’den 52 yolcu getirdiklerini kaydeden İnandı, “Karşılama gayet sıcaktı. Yunan tarafında da zaten oradaki esnafın ciddi bir beklentisi var. Türklerin oraya gelmesinden gayet memnunlar.” dedi.

Yunan turistlerden Türkiye seferine yoğun ilgi var

İnandı, İzmir’e alışveriş etmeye gelmek isteyen Yunanlar için de bir sefer planlaması yaptıklarını anlattı.

Yunanistan’dan Türkiye’ye alışverişe gelen ziyaretçilerin de uzun zamandır bu seferleri beklediklerini dile getiren İnandı, “İlk etapta Yunan turistin Türkiye’ye akın edeceğini düşünüyoruz. Biz Yunan turistlere gelecek cumartesi için günübirlik Türkiye turunu satışa açtık. Yoğun talep nedeniyle telefonlara yetişemedik.” ifadelerini kullandı.

İnandı, uzak güzergahlardan gelen ziyaretçiler için Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu seferlerin ilgi çekici olduğunu kaydederek, “Bizim bu hatta bir de Latin Amerikalı gruplarımız var. Türkiye’ye Anadolu turuna gelen Latin Amerikalı gruplar, Sakız Adası’na günübirlik gidiyor. Bunların sayısı 2019’da en son 20 bindi.” diye konuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.