‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’

‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’

ABONE OL
10:53 - 11/12/2023 10:53
‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yerel seçimler yaklaşırken, turizmci aday adayları da gündemde yer almaya devam ediyor.

Turizmin ilk başladığı yerlerden birisi olan Kemer’de de CHP’den aday adayı olan turizmci Hasan Aktaş, daha iyi, daha yaşanabilir bir Kemer’in mümkün olduğunu söylerken, turizmin Kemer için vazgeçilmez olduğunu ifade etti ve, “Turizm olmadan Kemer olmaz!”dedi.

Açıklamalarda bulunan Hasan Aktaş şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediye olarak Kemer’de acentelerimize ofisler kuracağız”

“Kemer bir turizm kenti, hepimiz ekmeğimizi turizmden kazanıyoruz. Burada yapacağımız hizmetler, turistin buraya ilgisini çekmek için çok çok önemli. Bunun İlk ayağı acentalardan oluşuyor. Zamanında biliyorsunuz Kemerimizde acentelerimiz vardı. Onlar hepsi buralardaki ofislerini kapatıp çekip gittiler. Bizler seçildiğimiz takdirde, belediye olarak onlara ofisler kurarak bizlerden beklentisi nelerdir, onlarla konuşarak, onların öncelikle Kemer’e yerleşmelerini sağlayacağız. Burayı bilen acentalar buradaki diyaloglarıyla daha iyi operasyonlar yapacaklar, daha üst seviyede turistler getirecekler, doğal olarak bu döngü devam edecek.Bu vesileyle otelciler de tadilatlarını, iyileştirmelerini ona göre yapacaklar. Hem acentelerimiz kazanacak, hem otelcilerimiz kazanacak ve bu vesileyle esnafımız da kazanacak. Çünkü hepimiz rakip değiliz, aynı grubun içerisindeyiz. Yani turizm olmazsa Kemer olmaz. Kemer’de direk ya da dolaylı olarak herkes ekmeğini turizmden kazanıyor. Bunun bilincine varmalıyız. Burada onların bizden beklentileri nelerdir, bunları biliyoruz, görüşmelerimizi yapıyoruz.”

“Ortak akılla mücadele edeceğiz”

“Yollarımız gerçekten çok kötü. Yolların kalitesini düzelteceğiz, güzel asfaltlar yapacağız. Bunun yanında burada haksız rekabetin önüne geçeceğiz. Kemer’e gelen turist otele girdiği zaman bütün hizmetleri alıyor ama dışarıya çıktığı zaman bazı sorunlarla karşılaşıyor. Onları gidereceğiz. Esnaf bu vesileyle kaliteli turistten daha çok para kazanacak, daha kaliteli ve daha üst seviyede ürünler satacak, butik ürünler ön plana çıkacak, sanatsal ürünler daha fazla satılacak. Şu an için baktığımızda içinde bulunduğumuz durumda ne acenteci, ne otelci ne de esnaf memnun. Bu memnuniyetsizlikleri ortak akıl ile gidereceğiz. Sık sık toplanacağız, her 15 günde bir, sezon öncesi ve sezon sonrası değerlendirme toplantıları yapacağız. Ortak akılla mücadele edeceğiz. Mümkün olduğu oranda onların düşüncelerini yerine getireceğiz. Çünkü buraya eğer turist gelmezse, hiçbirimiz bu pastadan pay alamayız. Turistte memnun olmaz. Önümüzdeki yıllarda da bu kısır döngü devam eder, biz bunu yeneceğiz. Turizmci olmam Kemer için bir avantaj. Benim de hizmet verme arzum var. Bütün bu konuları konuşarak en mükemmel yönetimi Kemerliler ile birlikte sağlayacağız.”

“Tanıtımlarımız daha etkin olacak”

“Tanıtımlarımızı daha etkin yapacağız. Fuarlarımız daha kaliteli ve kapsamlı olacak. Bu arada yabancı basın mensuplarını ilçemize davet ederek, onların Kemer’i daha iyi tanımaları için programlar yapacağız. Avrupa basınında Kemerimizin daha çok yer almasını sağlayacağız. Bu bize turist akışını daha da hızlandıracak. Bunun yanında doğa turizmini daha çok canlandırıp, özellikle sadece deniz, kum, güneş değil bölgemizde tarihimizi ön plana çıkaracağız. Turizm sezonunu daha fazla nasıl uzatabiliriz, bunları yapmak, küçük bir dokunuşla mümkün. Kemer doğa dostları kulübü başkanı olarak Likya yollarınını temizlemiştik. Yine bu yolların temizlik zamanı geldi. Devamlı temizleterek ve bunu yaparak yürüyüş turizmini de canlı tutacağız”

Hasan Aktaş kimdir?

1969 yılında Kemer’de doğdu. İlk ve ortaokulu Kemer’de, Liseyi Antalya’da bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Okulunu tamamladı ve ardından ikinci bir üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

1995 yılında Ticaret hayatına atıldı. Sigorta Acenteliği, inşaat faaliyetleri ve gayrimenkul işleri yaptı. Halen günübirlik turizm işletmeciliğine devam eden Hasan Aktaş, çeşitli sivil toplum örgütlerinde kuruculuk yaptı ve halen birçok STK’da devam ediyor.

Türkiye Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı üyesi olan Hasan Aktaş, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulunda yer alırken aynı zamanda Ticaret Komisyon Başkanlığını yapıyor.Kemer Doğa Dostları derneğinin uzun yıllar başkanlığını yapan Hasan Aktaş, bu süre içerisinde Kındılçeşme’nin Halka açılması, Phaselis’in yapılaşmasının önüne geçilmesi konusunda mücadelelerde hep önde olan isim oldu. Yeşil Kemerspor Başkan Yardımcılığı, Kuzdere Kalkınma Kooperatifi kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Aktaş, halen Kemer sivil toplum örgütleri platformunun sözcülüğünü yapıyor.Ticari Yat İşletmeciliği, narenciye faaliyetleri de yapan Hasan Aktaş, Antalya İdari Mahkemelerinin gayrimenkul ve turizm konusunda bilirkişi olarak görev yaparken,Kemer’de yayınlanan Likya Postası adlı gazetenin de imtiyaz sahibi.

Hasan Aktaş evli ve bir çocuk babası. Aktaş İngilizce ve Almanca biliyor. (Halil Öncü)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0HhpxqP55cc&t=35s

TOUREXPI tarafından geçilen ‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’ – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’ – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘Turizm Olmadan Kemer Olmaz’ – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.