Turizm çöktü, gençler tarıma yöneldi

Turizm çöktü, gençler tarıma yöneldi

ABONE OL
23:34 - 21/12/2021 23:34
Turizm çöktü, gençler tarıma yöneldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turistler gitti. Pandemi çöküşe sebeb oldu, ancak Bali’nin genç girişimcileri pes etmeyerek duruma direniyorlar ve yeni geçim kaynakları yaratmak için büyük çaba gösteriyorlar.

Endonezya’nın ünlü tatil adasındaki gençler, turizmin çöküşünden sonra geçimlerini sağlamanın yeni yollarını arıyor.

Asya’nın en meşhur tatil adalarının başında gelen Bali’de turizmin çöküşünden sonra geçimini sağlamak için yaratıcı yollar arayan gençlerin çoğu sürdürebilir tarıma yöneldi.

Pandemi Bali’nin turizm endüstrisini batırdı, gençler işini kaybetti,şimdi ailesine bakmak için yaratıcı olmak gerekiyor diyen gençler buldukları boş arazileri küçük bir çiftliğe dönüştürüyorlar. Bazıları organik meyve ve sebze yetiştirip online sitelerde satmaya çalışıyorlar.

Bali’deki gençler neredeyse bir ağızdan, “turizme çok fazla güvenemeyeceğimizi kendimiz görüyor ve deneyimliyoruz” diyorlar.

Endonezya Turizm ve Yaratıcı Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, 2019’da Bali’de 328 bin kişi çalışmaktaydı. Bu sayı 2022’de 236 bin kişiye düştü.

INKURI adlı iş kuluçka merkezi Bali’deki gençleri yeni projelere yönlendiriyor zira turizmdeki çöküş gençleri geçimlerini sağlamak için yeni yollar aramaya mecbur kılıyor.

Bali adasında en büyük işveren turizm sektörü idi ve sektör şu an yaralı ve çok darbe aldı: İşsiz kalan gençler alternatif geçim kaynakları bulamakta çok zorlanıyorlar.

Turizme alternatif şart oldu!

Genç turizmciler Bali’de kitle turizminin etkisinin ne kadar yıkıcı olduğunu, atalarının topraklarının nasıl villalara dönüştürüldüğünü ve adanın atık kirliliğiyle nasıl battığını ilk elden görüyorlar.  Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.