‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’ 

‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’ 

ABONE OL
22:19 - 08/03/2022 22:19
‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Polonya MIG-29 jetlerinin tümünü Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde ABD’nin ücretsiz kullanımı için konuşlandırmaya hazır olduğunu bildirdi. Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada diğer NATO ülkelerine de aynısını yapma çağrısında bulunuldu.

Amerikalı Kongre üyeleri Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Cumartesi günkü çağrısı üzerine Joe Biden yönetimine Polonya, NATO ve Doğu Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya savaş jetlerinin gönderilmesinin kolaylaştırılması için baskı yapıyordu.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, bu sırada ABD’den gerekli operasyonel kapasitesiye sahip kullanılmış hava araçları istedi. Açıklamada “Polonya bu uçakların satın alınması koşullarını karşılamaya hazırdır’’ denildi.

Kiev’i savunma silahları bakımından destekleyen Polonya ancak Rusya-Ukrayna çatışmasının doğrudan tarafı olmadığı için Ukrayna’ya jet göndermeyeceğini bildirmişti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Salı günü yaptığı açıklamada, “Saldırı silahlarının dağıtımına ilişkin her türlü karar tüm NATO tarafından ve oybirliğiyle alınmalıdır. Bu nedenle tüm jet uçak filomuzu Ramstein’a vermeye hazırız, ancak kendi başımıza herhangi bir hamle yapmaya hazır değiliz çünkü bu savaşın tarafı değiliz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen ‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘‘Tüm MIG-29 Jetlerimizi Vermeye Hazırız’’  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.