TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı

TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı

ABONE OL
12:10 - 26/10/2022 12:10
TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak Kürt Bölgesinde PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin açıklamaları tepki çeken Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gözaltına alındı.

Savcılık, Fincancı’nın görevine son verilmesi için mahkemeye başvurdu.

Açıklaması tepki çeken ve hakkında soruşturma başlatılan Fincancı, bu sabah İstanbul’da gözaltına alındı. Fincancı, Ankara’ya götürülecek.

Fincancı’nın gözaltına alındığı, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından duyuruldu.

TİHV tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TTB Başkanı ve Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı kabul edilemez bir şekilde gözaltına alınmıştır. Derhal serbest bırakılsın” denildi.

Gözaltı kararına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, Fincancı’nın “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Fincancı’nın görevine son verilmesi için mahkemeden talepte bulunulduğuna dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…’ şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince SON VERİLMESİNE, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.”

TTB’den yapılan açıklamada ise, “Bir süredir yürütülen linç kampanyasının ardından bugün gözaltına alınan hocamız Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya yapılanları asla kabul etmiyoruz. Hocamıza ve örgütümüze sahip çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz!” denildi.

Ne olmuştu?

PKK’ya yakın medya kuruluşları, geçen hafta bazı video görüntüleri yayınlayarak TSK’nın Irak’ta PKK’ya karşı kimyasal silahlar kullandığını öne sürmüştü.

Bu iddiaların yayınladığı örgüte yakın bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Fincancı, uluslararası heyetlerin bölgede inceleme yapmasının engellenmemesi çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrının ardından hakkında soruşturma başlatılan Fincancı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepki göstermişti.

VOA tarafından geçilen TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TTB Başkanı Fincancı Gözaltına Alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.