TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon

TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon

ABONE OL
13:10 - 18/04/2022 13:10
TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan operasyon başlattığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pençe Kilit” ismi verilen harekata ilişkin bilgi almak üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’ne gitti.

Burada hava harekatındaki son duruma ilişkin bilgi alan Akar, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır” dedi.

“Birinci safhadaki hedefler ele geçirildi”

Operasyon kapsamında terör örgütüne ait hedeflerin yoğun ateş altına alındığını belirten Akar, şunları söyledi:

“Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK Helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen kahraman komandolarımız ve bordo berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekatı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi”

“Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız”

Operasyonun başarıyla sonuçlanacağından şüphesi olmadığını dile getiren Akar, “En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütünün bir çöküş süreci içinde olduğunu görüyoruz. Bu arada tüm bu faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki, bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TSK’dan Irak’ın Kuzeyine Operasyon haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.