TSD: Basını susturmak halkı cezalandırmaktır!

TSD: Basını susturmak halkı cezalandırmaktır!

ABONE OL
11:00 - 22/10/2022 11:00
TSD: Basını susturmak halkı cezalandırmaktır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

RTÜK’ün ekran karartma cezasına Türkiye Sosyaldemokratları Derneği (TSD) Frankfurt`dan tepki geldi. TSD`nin açıklaması şöyle:

AKP-MHP İktidarı, ilk seçimde halkın oylarıyla iktidarı kaybedeceğini anlayınca her türlü yasadışı, etik dışı, anayasaya aykırı kararlarla iktidarlarını sürdürmek istemektedir.

Yasamanın, yürütmenin, yargının tek bir kişinin emrine verilmesine rağmen, halkın bir elin parmakları kadar – gerçekleri halka duyuran- medyayı, her alanda uyguladığı baskı ve cezalarla susturma girişimlerinin işine yaramadığını anlayınca, artık ekranları karartarak halkın gerçekleri öğrenmesini engelleme cüretini göstermeye kalkışmıştır.

Gazetecilik onurunu bol maaşlı çıkarlara satan, sayısal üstünlüklerine rağmen halkın gönlünde kararttığı Medya Oligartlarının intikamını almak için, Göppels’in 21. Yüzyıl Türkiye’nin temsilcisi RTÜK Başkanının öncülüğünde TELE 1 TV’ye üç günlük Ekran Karartma Cezası verildi.

Sadece yazılı ve sözlü medyayı susturmanın yetmediğini anlayan AKP-MHP ortaklığı, Sansür Yasası ile hedefine ulaşma yanında, Millet İttifakını kişisel çıkarları, politik hırsları nedeniyle zayıflatmak amacındaki sözde muhalif partiler ve Batı düşmanlığı bahanesiyle AKP’ye destek olanları da halkımız ilk seçimlerde sandıkta gereken dersi verecektir.

TELE 1’e verilen karartma cezasını sadece demeçlerle, kısa nutuklarla geçiştirmek yerine her alanda bu yasadışı haksız cezayı yasaların verdiği haklar çerçevesinde göstermek zorundayız.

Tüm demokratları, kökeni, inancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun:

Barıştan yana, demokrasiden yana, özgürlük ve dayanışmadan yana tüm kişi ve kuruluşları ortak tavır almaya çağırıyoruz!

 Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet!  Kahrolsun Despotizm Yaşasın Özgürlük!

 TÜRKİYE SOSYAL DEMOKRATLARI DERNEĞİ-TSD-

                                   

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.