Trump'tan Macron'a 'NATO'nun beyin ölümü' yanıtı

Trump'tan Macron'a 'NATO'nun beyin ölümü' yanıtı

ABONE OL
13:47 - 03/12/2019 13:47
Trump'tan Macron'a 'NATO'nun beyin ölümü' yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ açıklamasına ‘nahoş ve aşağılayıcı’ diyerek tepki gösterdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan NATO Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ortak basın toplantısı düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘NATO’nun beyin ölümü yaşadığına’ ilişkin ifadelerine tepki gösteren Trump, “Bence NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı ve çok, çok nahoş. NATO büyük bir amaca hizmet ediyor. Macron ile iyi bir ilişkim var ama bazen söylememesi gereken şeyleri söylüyor” dedi.

NATO’ya en fazla ihtiyaç duyan ülkelerin başında Fransa’nın geldiğini savunan Trump, “Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli” yorumunu yaptı.

‘ERDOĞAN’LA İYİ ANLAŞIYORUM’

Basın toplantısında Türkiye’ye de değinen Trump, “Türkiye’yi sevdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştığını” söyledi.

Türkiye’nin IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin yakalanması operasyonunda çok yardımcı olduğunu anlatan Trump, “Suriye’deki operasyonu sonrası NATO üyesi olarak kalmalı mı?” sorusuna ise bunun üyeler arasında tartışılacak bir mesele olduğunu söyledi.

Trump, Türkiye’nin S-400 almasına ilişkin bir soru üzerine ise Türkiye’nin Patriot alması için Ankara ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

TRUMP’TAN F-35 AÇIKLAMASI

Türkiye’nin F-35 alımının askıda olduğuna işaret eden Trump, “Şimdi yapacakları şey, ister Rusya ister Çin olsun başka ülkeye gitmek olacak. Bunu yapmak istemiyorlar. Dünyadaki en iyi savaş uçaklarını almak istiyorlar. Çok sayıda almak istiyorlar ve halihazırda milyarlarca dolar koydular” diye konuştu. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri harekatını durdurduğunu belirterek, “Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız” dedi. 

Stoltenberg, “Türkiye IŞİD’le mücadelemizde son derecede önemli bir ülkeydi. IŞİD’in yenilmesi Türkiye’deki üsler kullanılmadan mümkün olamazdı” diye konuştu.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.