Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası

Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası

ABONE OL
10:22 - 30/01/2024 10:22
Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD vergi dairesi IRS’in eski çalışanlarından Charles Edward Littlejohn eski Başkan Donald Trump ve ülkenin önde gelen zenginlerinin vergi beyannamelerini basına sızdırmaktan suçlu bulunarak beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

38 yaşındaki Littlejohn vergi bilgilerini basına sızdırdığını kabul etmişti.

Littlejohn, 2018-2020 yılları arasında The New York Times ve ProPublica gazetelerine bilgiler vermişti. Savcılar bunun IRS’in tarihinde görülmediğini belirtmişlerdi.

Hakim, Littlejohn’a suçlamalarla ilgili verilebilecek en üst cezayı verdi.

Avukatları sanığın daha önce suç işlemediğini belirtip cezanın hafifletilmesi talebinde bulundu.

Hakim Ana Rayes ise “Görevdeki Başkanı hedef aldığınızda bu kurumu hedef alıyorsunuz. Seçilmiş yetkililerimize yönelik açık bir etkinlik olmamalı” ifadelerini kullandı.

Littlejohn da özür diledi ve sorumluluğun tamamen kendisinde olduğunu belirtti.

İçten hareket ettiğini belirten Littlejohn, kendisinin kamu yararına hizmet ettiğini düşündüğünü söyledi ve hareketinin devlete güveni zedelediğini kabul etti.

2020’de New York Times haberinde, Trump’ın Beyaz Saray’da göreve başladığı yıl sadece 750 dolar federal gelir vergisi ödediği belirtilmişti. Haberde Trump’ın bazı yıllar hiç gelir vergisi ödemediği de ortaya çıkmıştı.

ProPublica da 2021 yılında en zengin Amerikalılar’ın vergi beyannamelerini yayınladı. Haber, en zengin 25 ismin, pek çok sıradan vatandaşa kıyasla gelirlerinin daha küçük bir kısmını vergi olarak ödediğini ortaya çıkardı.

VOA tarafından geçilen Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın vergi beyannamesini basına sızdıran eski vergi dairesi çalışanına beş yıl hapis cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.