0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merhaba, bugünkü gündemimizde eski ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO üyelerine yönelik çarpıcı açıklamaları yer alıyor. Trump, yeniden başkan seçilirse, mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen NATO üyelerini Rusya’ya karşı korumayacağını belirtti. Bu söylemler, Trump’ın askeri ittifaka olan şüpheli yaklaşımının en sert ifadesi olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca, Trump, bir NATO toplantısında bir devlet başkanına ödemelerini yapmaları gerektiğini, aksi takdirde koruma sağlamayacağını söylediğini aktardı. Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates ise, Trump’ın bu söylemlerine sert bir dille karşılık verdi ve Biden yönetiminin Amerikan liderliğini güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Trump, ayrıca Senato’da Cumhuriyetçilerin Ukrayna’ya yeni finansman sağlamak, İsrail’e yardım etmek ve ABD-Meksika sınır krizini ele almak için hazırlanan bir tasarıyı reddetmelerinin ardından, bu durumu kutladı ve yeniden seçilmesi durumunda “Amerikan tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu” gerçekleştireceğini belirtti. Trump, açık sınır politikalarını sona erdireceğini ve “başka seçeneğimiz yok” diyerek, sınır güvenliği konusundaki sert tutumunu vurguladı.

Bu haberler, Trump’ın Cumhuriyetçi Parti üzerindeki etkisinin devam ettiğini ve politik gündemdeki ağırlığını koruduğunu gösteriyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz, bizi izlemeye devam edin.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Trump'ın NATO Tehdidi ve Beyaz Saray'ın Yanıtı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump'ın NATO Tehdidi ve Beyaz Saray'ın Yanıtı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.