Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia

Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia

ABONE OL
23:20 - 07/09/2022 23:20
Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago konutuna FBI tarafından geçen ay düzenlenen baskında ele geçirilen belgeler arasında başka bir ülkeye ait askeri savunma ve nükleer kapasite bilgilerinin yer aldığı öne sürüldü.

İddia Washington Post gazetesinde yer aldı. Gazete haberini konuya yakın kaynaklara dayandırdı ancak belgelerde adı geçen ülkenin hangisi olduğunu belirtmedi.

Haberde ayrıca 8 Ağustos’ta Trump’ın Mar-a-Lago konutunda yapılan aramada ele geçirilen belgelerden bazılarının, birçok üst düzey ulusal güvenlik görevlisinin bile bilmediği kadar gizli ABD operasyonlarını içerdiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı, ulusal savunma bilgilerinin saklanması ve soruşturmayı engelleme çabalarını araştırıyor.

FBI, Ağustos ayındaki aramada 100’ü ”gizli” olarak sınıflandırılmış, yaklaşık 11 bin belgeye el koymuştu.

2021 yılının Ocak ayında başkanlık koltuğunu devreden Trump, Ocak ayında ve bu yılın Haziran ayında yüzlerce belgeyi iade etmişti.

Ancak savcıların bazı kaynaklarca Trump’ın konutunda daha fazla belgenin kaldığını öğrenmesi üzerine Adalet Bakanı Merrick Garland ve bir federal yargıç Ağustos ayında yapılan aramayı onaylamıştı.

Trump aramaya itiraz ederken avukatları, bir federal yargıcın el konulan belgeleri gözden geçirmek ve bazı belgelerin kendisine iade edilip edilmeyeceğini belirlemek için özel bir uzman atamasını istemişti.

Yargıç hafta başında talebi kabul etti ve iki tarafın Cuma gününe kadar ”özel uzman” olarak görev yapması olası kişilerin listesini iletmesini istedi.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Konutundaki Belgelere Dair Yeni İddia haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.