“Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı” 

“Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı” 

ABONE OL
22:27 - 06/02/2021 22:27
“Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden CBS Akşam Haberleri’nde kısa bir bölümü yayınlanan röportajında, eski Başkan Donald Trump’ın istihbarat brifinglerine erişimi olması gerektiğini düşünmediğini söyledi. Biden buna gerekçe olarak Trump’ın “tutarsız davranışlarını” ve bilgi paylaşması yönünde duyduğu kaygıyı gösterdi.

ABD’de eski başkanlar görevden ayrılmalarının ardından da geleneksel olarak bazı istihbarat brifinglerini alabiliyor.

Beyaz Saray’daki görevi sırasında uzun brifingler almamasıyla bilinen eski Başkan Trump, istihbarat camiasını da sık sık eleştirmişti. Trump, istihbarat kurumlarının Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği sonucunu da sorgulamıştı.

6 Ocak’ta başkentte Kongre binasına düzenlenen saldırıyı teşvik etmekle suçlanan Trump hakkında gelecek hafta ikinci kez Senato’da azil duruşması yapılacak.

Biden, Trump’ın istihbarat brifinglerini almaması görüşünün Kongre saldırısıyla bağlantılı olmadığını ve Trump’ın “tutarsız davranışlarından” kaynaklandığını söyledi.

Trump’ın istihbarat brifinglerini alması durumunda en büyük kaygısının ne olacağı sorulduğundaysa Biden, “Bu konuda yüksek sesle spekülasyon yapmak istemem. Bence bu istihbarat brifinglerini almasına gerek yok. İstihbarat brifingi almayı ona hak ettiren nedir?” diye konuştu.

Beyaz Saray’dan daha önce yapılan açıklamada bu konunun değerlendirilmekte olduğu belirtilmişti.

Donald Trump görevdeki son aylarında seçim sonuçlarında usulsüzlük yapıldığını öne sürmüş, sonuçları yargıya taşımış ve Joe Biden’ın başkanlık görevini devraldığı 20 Ocak’taki yemin törenine de katılmamıştı.

“Asgari ücret maddesi pakette yer almayabilir”

Biden röportajda ayrıca asgari ücretin saatte 15 dolara çıkması önerisinin 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardım paketinde yer almasını beklemediğini belirtti ve buna gerekçe olarak Senato kurallarını gösterdi.

Biden, “Tahminimce dahil olmayacak. Ancak asgari ücretin saatte 15 dolar olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Asgari ücret maddesi Demokratlar’ın Başkan’ın Corona yardım paketini Cumhuriyetçiler’in desteği olmadan Kongre’den geçirmesi için kullanmayı planladıkları “uzlaşma” yöntemine aykırı olabilir.

Asgari ücret artışı pazarlığını bundan ayrı olarak yapabileceğini belirten Biden, “Kimse günde 40 saat çalışarak yoksulluk sınırının altında yaşamamalı, saatte 15 dolardan az kazanıyorsanız o zaman yoksulluk sınırının altında yaşıyorsunuz demektir” dedi.

ABD’de asgari ücret saatte 7,25 dolar.

Biden, ABD’de ekonomiyi rahatlatacak 1,9 trilyon dolarlık bir Corona yardım paketini Kongre’den geçirmek istiyor. Ancak Cumhuriyetçiler daha küçük ve hedefe yönelik bir paketi tercih ediyor.

Biden’ın ekonomik yardım paketinin, 100 üyeli Senato’da iki partinin 50’şer koltuğa sahip olması ve çoğu tasarının kabul için 60 oy gerektirmesi nedeniyle Cumhuriyetçiler’in engellemesiyle karşılaşması ihtimali bulunuyordu. Ancak bu olasılığı önlemek için oluşturulan bir bütçe planının Senato’dan sonra Temsilciler Meclisi’nden de geçmesiyle beraber, “uzlaşma” olarak adlandırılan bir yasama düzenlemesinin işletilmesi suretiyle Senato’da paketin geçmesi için 51 oy yeterli olacak.

VOA tarafından geçilen “Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Trump’ın İstihbarat Brifinglerine Erişimi Olmamalı”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.