Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi

Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi

ABONE OL
13:28 - 15/03/2024 13:28
Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’dan çok sayıda gizli belgeyi çıkarmakla yargılandığı davanın düşürülmesi talebi reddedildi.

Florida’nın Fort Pierce şehrinde dün görülen duruşmada yargıç Aileen Cannon, Trump’ın avukatlarının eski başkanın haklarının çiğnendiği ve suçlamaların belirsiz olduğu yönündeki savunmasını dinledi.

Yargıç Cannon bu iddiaların tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söylese de, avukatların davanın düşürülmesi talebini reddetti.

Trump, Ocak 2021’de görevden ayrıldıktan sonra Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde hassas ulusal güvenlik belgelerini saklamak ve ABD hükümetinin bunları geri alma çabalarını engellemekle suçlandığı 40 maddelik iddianameye karşı suçsuz olduğunu savunuyor.

Duruşmada Cannon, Trump’ın belgeleri devlet malı yerine “kişisel” olarak değerlendirdiği gerekçesiyle davanın düşürülmesine yönelik ayrı bir talebi kabul etme olasılığının düşük olduğunu da belirtti.

Trump duruşmaya katıldı

Dünkü duruşmaya katılan Trump’ın, avukatlarının savunmasını dikkatle izlediği görüldü.

Bu davada, Trump’ın avukatları davanın düşürülmesi için henüz planlanmamış olan gelecek duruşmalarda değerlendirilebilecek beş farklı argüman daha sundu. Gizli belge davasının bir sonraki duruşmasının ne zaman görüleceği henüz belirsiz ancak Trump’ın avukatları bir sonraki duruşmanın Kasım ayındaki seçimden sonra olmasını umuyor.

Duruşmanın ardından Trump, kendine ait “Truth Social” sosyal medya platformundan, mahkeme önünde toplanan destekçilerine dikkat çekerek, Başkan Biden’ı “cadı avıyla” suçladı.

Davalar siyasi hedeflerine engel olmadı

Donald Trump aleyhinde, gizli belge davasının yanı sıra üç başka dava da bulunuyor. Trump’ın hukuki sorunları, şimdiye kadar siyasi hedeflerine engel teşkil etmedi. 77 yaşındaki Trump, Cumhuriyetçiler’in başkan adaylığını ön seçimlerle garantiledi.

Trump seçimlerden önce hakkındaki dört ceza davası için bir dizi yasal başvuruda bulundu. 5 Kasım’daki seçimde başkanlığı tekrar kazanırsa, kendisine karşı açılan iki federal davayı sona erdirebilecek ancak, eyalet yasaları uyarınca açılan diğer iki davayı durduramayacak.

2020 seçimlerini Biden’a karşı kaybetmesini yasadışı yollarla tersine çevirmeye çalışmakla suçlandığı federal bir dava, Anayasa Mahkemesi’nin Trump’ın başkan olarak gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle yargılanamayacağı yönündeki argümanını değerlendirmesi nedeniyle beklemede.

Georgia Eyalet Mahkemesinde görülen seçimlere hile karıştırma davası, yargıcın başsavcıyı, bir astıyla romantik bir ilişki yaşadığı gerekçesiyle görevden alıp almayacağını değerlendirmesi nedeniyle belirsizliğe sürüklendi.

Trump’ın dördüncü davası, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels’a ödenen sus payı ile ilgili. New York eyaletindeki davanın duruşma tarihi 25 Mart. Ancak Trump bu davanın da ertelenmesini talep etti.

VOA tarafından geçilen Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın gizli belge davasının düşürülmesi talebi reddedildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.