Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı

Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı

ABONE OL
22:42 - 10/04/2024 22:42
Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın emlak şirketinin eski yöneticisi Allen Weisselberg, New York başsavcısı tarafından Trump’a karşı açılan dolandırıcılık davasında yeminliyken yalan söylediği gerekçesiyle Çarşamba günü beş ay hapis cezasına çarptırıldı.

76 yaşındaki Weisselberg, geçtiğimiz ay dava ile bağlantılı olarak iki yalancı şahitlik suçunu kabul etmişti. Allen Weisselberg, Trump’ın Manhattan’daki çatı katının mali tablolarda gerçek büyüklüğünün neredeyse üç katı olarak nasıl değerlendiğine dair çok az bilgisi olduğunu ifade ederken yalan söylediğini kabul etti.

Weisselberg 4 Mart’ta suçunu kabul etmiş; New York Başsavcısı Letitia James’in Trump aleyhine açtığı davada ifade verirken üç kez yemin altında yalan söylediğini itiraf etmişti.

Trump’ın Manhattan’daki çatı katının büyüklüğü, dolandırıcılık davasının kilit öğesiydi.

Trump, 2012’den 2016’ya kadar mali tablolarında daireyi 2800 metrekare olarak değerlendirmişti. Trump’ın eski bir emlak yöneticisi bu rakamı Weisselberg’in verdiğini ifade etmişti. Eski yönetici, 2012 yılında dairenin büyüklüğünü sorduğunda Weisselberg’in “Oldukça büyük. Sanırım 2800 metrekare civarında” şeklinde yanıt verdiğini söylemişti.

Ancak eyalet avukatları, Weisselberg’in o yılın başlarında, Trump’ın dairesinin 1022 metrekare olduğunu gösteren 1994 tarihli bir belgenin ekli olduğu bir e-posta aldığını belirtmişti. Weisselberg ifadesinde e-postayı hatırladığını ancak ekini hatırlamadığını ve dairenin “büyüklüğünü bilmediğini” söylemişti.

Forbes dergisinin 2017 yılında Trump’ın çatı katının büyüklüğüne itiraz eden bir makale yayınlamasının ardından, dairenin mali tablosundaki tahmini değeri 327 milyon dolardan yaklaşık 117 milyon dolara düşürülmüştü.

Çarşamba günkü duruşmada mahkemeye hitap etmek isteyip istemediği sorulan Weisselberg, bu soruya “hayır” diye yanıt verdi. Weisselberg, aldığı cezaya ilişkin açıklamanın beş dakikadan kısa sürmesinin ardından elleri kelepçeli olarak mahkeme salonundan çıkarıldı.

Bu, Weisselberg’in aldığı ikinci hapis cezası. Trump Organizasyonu’nun eski finans müdürü Weisselberg, geçen yıl Manhattan’da kirasız oturduğu bir daire ve lüks arabalar dahil 1,7 milyon dolarlık şirket ikramiyesinin vergisini ödemediği gerekçesiyle 100 gün hapis yatmıştı.

Weisselberg, hapis cezasını New York’taki Rikers Adası’nda bulunan hapishane kompleksinde çekecek.

Bu iki vaka, Weisselberg’in Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Trump’a olan sarsılmaz sadakatinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Trump’ın ailesi, yaklaşık 50 yıl istihdam ettikten sonra vergi suçlamaları nedeniyle emekliye ayrılmak zorunda kaldığı Weisselberg’e 2 milyon dolar bir tazminat ödemişti. Şirket Weisselberg’in hukuki masraflarını karşılamaya devam ediyor.

Weisselberg, Trump’ın aleyhine sonuçlanan davalarda iki kez tanıklık yapmış, ancak her seferinde patronunun ciddi bir yanlış yapmadığını ifade etmeye özen göstermişti. İddia makamıyla vardığı anlaşma uyarınca Weisselberg’ün Pazartesi günü jüri seçimiyle başlaması planlanan Trump’ın sus payı ceza davasında tanıklık etmesi gerekmiyor.

VOA tarafından geçilen Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın eski şirket yöneticisi Allen Weisselberg dolandırıcılık davasında 5 ay hapis cezası aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.