Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor

Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor

ABONE OL
19:55 - 18/07/2022 19:55
Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan Kongre komisyonunun ifade vermesi yönündeki çağrıyı reddeden eski Başkan Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon’ın yargılanma süreci başlıyor.

Steve Bannon’ın yargılanmasında jüri seçimi bugün başladı. Komsiyona ifade vermeyi ve belge paylaşmayı reddeden Bannon Kongre’ye itaatsizlikten iki ayrı suçla suçlanıyor.

6 Ocak komisyonunda canlı yayınlanan oturumların adil ve tarafsız bir şekilde yargılanmasını zorlaştıracağını ileri süren Steve Bannon, ABD Bölge Yargıcı Carl Nichols’tan yargılama sürecinin geciktirilmesini talep etmiş ancak bu talebi geri çevrilmişti.

Komisyon geçtiğimiz hafta yayınlanan oturumda Steve Bannon’ın Trump’la Kongre saldırısından bir gün önce yani 5 Ocak’ta en az iki kez görüştüğüne ilişkin kanıt sunmuştu.

Komisyon Steve Bannon’ın o gün katıldığı sağcı bir televizyon programında “Yarın kıyamet kopacak” dediği bir görüntüyü kamuoyuyla paylaşmıştı. Komisyon Bannon’ın Trump’la yaptığı ilk görüşmeden sonra bu ifadeleri kullandığını belirtmişti.

6 Ocak komisyonunda oturum Perşembe günü

6 Ocak Komisyonu’nun 21 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinde bir oturum daha düzenlemesi bekleniyor.

Steve Bannon komisyonun istediği bilgi ve belgelerin başkanlık yazışmalarının gizli tutulmasını öngören ayrıcalık kapsamında olduğunu savunarak komisyonun talebini yerine getiremediğini iddia etmişti.

Yargıç Nichols Bannon’ın davada savunma olarak söz konusu ayrıcalığı kullanamayacağına ve ifade vermeme ya da belgeleri paylaşmama gibi konularda avukatının tavsiyesine uyduğunu iddia edemeyeceğine karar vermişti.

Eski Başkan Donald Trump Steve Bannon’a bu ay başında gizlilik imtiyazı talebinden feragat ettiğini söylemiş ve Bannon da komisyona ifade verme teklifinde bulunmuştu.

Cumhuriyetçi Trump’ın 2016 seçim kampanyasında üst düzey danışmanı olan ve daha sonra Beyaz Saray baş stratejisti olarak görev yapan Steve Bannon Trump’ın başkanlık dönemine damga vuran “Önce Amerika” popülizmi ve göçmenliğe karşı muhalefetin öne çıkarılmasında rol oynamıştı.

Steve Bannon 2020 yılında Trump’ın Meksika sınırına duvar örülmesi planına destek için bağış toplamada sahtekarlıkla suçlanmıştı. Trump bu davada yargılama başlamadan önce Bannon’ı affetmişti.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Eski Danışmanının Yargı Süreci Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.